Tortilla se zeleninou a Sýrem na pánev
Nejen vegetariáni jistě ocení tuto sýrovou tortilu se zeleninou a bylinkovou smetanou.
Ingredience
na 1 porci
- tortila (1 větší, nebo dvě menší)
- Jihočeskou zakysanou smetanu 180 g
- zelenina (1/2 rajčete, listový salát, salátová okurka, pórek, žluté papriky, 1/4 cukety)
- 4 plátky bazalky
- Sýr na pánev dle chuti (100 g)
- Jihočeská zakysaná smetana 180 g
- 2 snítky koriandru
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- 2 plátky slaniny
- 1/2 šalotky
- každý může přidat co má rád (žampiony, olivy...)
Návod na přípravu
Tortilu zahřejeme (opečeme) na pánvi, připravíme a nakrájíme si zeleninu. Připravíme bylinkovou smetanu (Jihočeská zakysaná smetana, sůl, pepř, česnek, koriandr). Poté opečeme Sýr na pánev z obou stran. Sýr rozřízneme na 2 půlky a začínáme balit. Tortilu pomažeme smetanou s bylinkami, přidáme rozpečený Sýr na pánev, pak zeleninu, cibuli a vše co máme rádi, pak srolujeme. Teď už jen dobrou chuť!
Další recepty se Sýrem na pánev najdete na www.syrnapanev.cz
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...