Tvarohové knedlíky s Tvarohovým Lipánkem, borůvkami a skořicovou sušenkou
Tvarohové knedlíky s Tvarohovým Lipánkem, to zní jako skvělá kombinace. Vyzkoušejte knedlíky se sušenkou jako skvělou obměnu klasického strouhaného tvarohu.
Ingredience
- 2 balení Tvarohového Lipánka
- 2 vejce velikosti L
- 50 g rozpuštěného Jihočeského másla
- 300 g jemně krájeného toastového chleba
- 50 g moučkového cukru
- 200 g mražených borůvek
- 50 g skořicových sušenek
- ½ citronu
- sůl
Návod na přípravu
Najemno pokrájíme toastový chleba a smícháme s tvarohovým Lipánkem a vejci. Ze vzniklého těsta tvoříme lžícemi noky. Vaříme v lehce osolené vodě, než vyplavou, a poté ještě cca 3 minuty. V rendlíku povolíme zmrzlé borůvky, které dosladíme cukrem a prohřejeme. Uvařené knedlíky servírujeme společně s borůvkami, změklým Jihočeským máslem a nadrcenými skořicovými sušenkami.
Podobné recepty

Vdolky s Tvarohovým Lipánkem a povidly
Vdolečky jako od babičky, díky Lipánkovi je to možné.

Francouzský toast s Tvarohem & jogurtem a broskvemi
Ingredience 4 plátky většího toastového chleba 2 vejce 100 ml trvanlivého Jihočeského mléka cukr krupice mletá skořice 100 g Jihočeského másla 2 balení Jihočeského tvarohu & jogurtu 2 zralé broskve snítka máty

Opečený sendvič se sýrem Lipánek, šunkou a volským okem
Pro dětičky na svačinu, manžela do práce nebo jako dokonalá snídaně. Jednoduchý recept, který neomrzí.

Čokoládová pěna se sladkou pomazánkou Lipánek
Pěna, kterou oživíte každou párty nemusí být jen ta z bublin. Dezert, který si zamiují hosté malí i velcí.

Koblížky z bílého jogurtu Nature se skořicí
Takové umí jen ty praví kuchtíci, patříte mezi ně? Připravte si ke snídani něco extra.

Šťavnatá vánoční štola bez lepku
Tahle verze inspirována tou Josefovou je do formy a šťavnatá a skvělá je s válečkem marcipánu i bez...

Čokoládové dortíčky s oříškem v cukru
Recept stejně jedinečný jako jeho autor. Neodolatelným cukrovím podle receptu Josefa Maršálka zabodujete.

Mandlové linecké s pikantním brusinkovým džemem
Linecké nesmí chybět na žádném vánočním stole. To mandlové od Josefa Maršálka tam určitě moc dlouho nevydrží.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...