Tvarohoví šneci s jablečnou náplní
Ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 1 sušené droždí
- 100 ml vlažného Jihočeského mléka
- 2 Lipánky vanilkové
- 50 g cukru
- 2 žloutky
- špetka soli
- špetka muškátového oříšku
Náplň:
- 4 střední jablka
- 90 g cukru
- 50 g rozinek
- 1 lžička skořice
Návod na přípravu
V míse smícháme mouku, cukr, sůl a muškátový oříšek. Přidáme vlažné mléko, sušené droždí, žloutky a vanilkové Lipánky. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Připravíme náplň. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a na pánvi s cukrem zkaramelizujeme. Přidáme rozinky, skořici a necháme vychladnout.
Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, rovnoměrně naneseme jablečnou náplň a srolujeme. Nakrájíme na šneky a rozložíme je na pekáček vymazaný máslem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut, dokud nejsou šneci zlataví.
Podobné recepty
Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka
Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje
High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr
Jahodovo-čokoládový koktejl se sladkým mlíčkem Lipánek
Ingredience (2 porce) 300 ml čokoládového mlíčka Lipánek 1 zralý banán hrst čerstvých nebo mražených jahod 1 tvarohový Lipánek vanilkový vyšlehaná čerstvá Jihočeská smetana borůvky a máta na ozdobu
Valašská pomazánka s Jihočeskou zakysanou smetanou
Ingredience (4 porcí) 250 g kysaného bílého zelí 150 g slaniny v plátcích 50 g majonézy 2 jarní cibulky 180 g Jihočeské zakysané smetany 15 % sůl čerstvě mletý černý pepř čerstvý chléb k podávání
Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř
Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu
Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


