Zapečené kuřecí maso se slaninou, sýrem Lipánek a špenátovou omáčkou
Kuřecí je jedno z těch nejpoužívanějších druhů masa. Existuje více než tisíc způsobů jak ho připravit. Co takhle se sýrem Lipánek a špenátovou omáčkou?
Ingredience (na 2 porce)
- 2 kuřecí prsa
- 3 balení sýru Lipánek
- 300 g grenaille brambor
- 8 plátků slaniny
- 200 ml trvanlivé Jihočeské smetany
- čerstvý tymián
- Jihočeské máslo
- sůl
- pepř
- olej
Návod na přípravu
Kuřecí prso omyjeme, osušíme a uděláme pomocí ostrého nože kapsu, kterou naplníme jedním balením sýru Lipánek. Osolíme a opepříme z obou stran. Zprudka restujeme na rozpálené pánvi na oleji z obou stran cca 1 minutu. Poté pečeme v předehřáté troubě při 190 °C 15–20 minut. Mezitím si uvaříme brambory v osolené vodě. Na pánvi orestujeme plátky slaniny do křupava. Slaninu vyndáme a tuk z ní necháme v pánvi. Brambory rozpůlíme a opékáme v pánvi s tukem, Jihočeským máslem a tymiánem cca 10 minut dozlatova. V malém hrnci ohřejeme trvanlivou Jihočeskou smetanu, přidáme zbylý sýr a necháme rozehřát na krémovou omáčku. Kuřecí prso nakrájíme na tenké plátky, přidáme brambory, slaninové chipsy a zalijeme sýrovou omáčkou.
Podobné recepty

Silvestrovské hvězdičky se sýrem Lipánek
Ingredience • toastový chléb • 3× sýr Lipánek • 250 g šunky • 3 různě barevné papriky

Bagely se sýrem Moravský bochník a uzeným lososem
Ingredience • 500 g hladké mouky • 7 g sušeného droždí • 2 lžíce olivového oleje • 310 ml vlažné vody • sůl • 3 lžíce cukru • sezamová semínka Náplň • sýr Moravský bochník • Jihočeské žervé • avokádo • uzený losos • rukola • ředkvičky • sůl, pepř

Sýrová pizza
Ingredience 100 g Jihočeské nivy 30 % 120 g Blaťáckého zlata 100 g uzeného Tylžského sýru 100 g sýru Madeland light 30 % 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání Těsto: 500 g hladké mouky 1 lžička soli 2 lžíce olivového oleje 1 balení droždí 1 lžička cukru 250 ml vlažné vody

Karbanátky s Jihočeskou nivou a bramborovým salátem
Ingredience na 4 porce: Karbanátky: 500 g mletého masa 3 stroužky česneku 4 vejce 0,5 lžičky soli pepř majoránka 1 balení Jihočeské nivy 60 % strouhanka hladká mouka olej na smažení Bramborový salát: 1 kg brambor 2 petržele 2 mrkve 3 lžíce majonézy 1 lžíce hořčice 3 lžíce tatarky 6 sterilovaných okurek 0,5 celeru sůl pepř 10 lžic láku z okurek

Bramborové placky plněné sýrem Lipánek
Ingredience 500 g uvařených brambor ve slupce 250 g hladké mouky 1 vejce sůl olej na smažení sýr Lipánek 1 balení

Švédské masové koule se sýrem Lipánek
Ingredience 250 g mletého vepřového masa 1 vejce 3 lžíce strouhanky 100 g sýru Lipánek nakrájeného na kostičky sůl pepř muškátový oříšek 300 g brambor 80 g Jihočeského másla 1 lžička hladké mouky 2 lžíce brusinkové marmelády snítka pažitky 0,5 l vývaru nebo vody

Linguine s omáčkou z Tylžského sýra a slaniny
Ingredience 100 g těstovin linguine 1 balení Tylžského sýra 100 g slaniny 100 ml trvanlivé Jihočeské smetany jarní cibulka olivový olej sůl pepř

Lilek zapečený s rajčaty a Madelandem
Ingredience 2 lilky 2 balení sýru Madeland 400 g drcených rajčat 20 g čerstvé bazalky 5 g sušeného oregana 20 g cukru 20 g bílého vinného octa 10 g soli 40 g strouhanky hladká mouka na obalování olej na smažení sůl pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...