Zapečené noky Sorrentina s rajčatovou omáčkou a Jihočeskou nivou 45%
Ingredience
- 1 balení Jihočeské Nivy 45%
- 1 balení bramborových noků
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovka rajčatové omáčky passata
- 1 snítka bazalky
- 100 ml olivového oleje
- sůl a pepř na dochucení
Návod na přípravu
Bramborové noky si uvaříme v osolené vodě podle návodu.
Na pánvi si rozehřejeme menší množství olivového oleje. Přidáme 3 stroužky oloupaného česneku a ovoníme jimi olej. Poté je vyjmeme a přilijeme rajčatovou omáčku. Osolíme, opepříme, přidáme čerstvou bazalku a poté i připravené scezené noky. Promícháme.
Směs vložíme do zapékací mísy nebo formy. Nejprve položíme jednu vrstvu noků s omáčkou, na to rozdrobíme Jihočeskou Nivu 45%, poté přidáme další vrstvu noků s omáčkou a navrch znovu rozdrobený sýr.
Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C na 15 minut a necháme zapéct.
Při servírování přelijeme olivovým olejem a ozdobíme několika lístky bazalky.
Podobné recepty

Halušky z taveného sýru Lipánek
Ingredience (8 porcí): 1 kg brambor 350 g polohrubé mouky 1 vejce sůl 1 Lipánek tavený sýr smetanový 150 g slaniny nebo špeku

High protein cottage housky
Ingredience (6 ks): 1 High protein cottage natur 220 g hladké mouky ½ kypřicího prášku 1 vejce do těsta + 1 vejce na potření sůl semínka na posypání

Gazpacho se sendvičem s Tylžským sýrem
Ingredience (4 porce) Na gazpacho: 3 červené papriky 1 cibule 4 stroužky česneku 300 g cherry rajčat ½ salátové okurky 60 ml olivového oleje hrst čerstvé bazalky šťáva z ½ citronu sůl čerstvě mletý pepř olivový olej Na sýrový sendvič: 4 tenké krajíce kváskového chleba 1 balení Tylžského sýra 2 lžíce hrubozrnné hořčice Jihočeské máslo na opečení

Kapustové karbanátky se sýrem Lipánek 30 %
Ingredience (4 porce): 1 balení sýru Lipánek 30 % 5 listů kapusty 500 g mletého masa (hovězí + vepřové) 2 lžíce strouhanky 2 stroužky česneku 1 cibule 1 lžíce Jihočeského másla olej na restování 1 lžíce olivového oleje 2 lžíce hladké mouky 3 brambory 2 barevné papriky 1 lžíce majonézy 1 lžička medu 1 lžička hrubozrnné hořčice 1 lžička citronové šťávy sůl pepř

Dip z Jihočeského Lipna s bylinkami, jalapeños a bylinkovou strouhankou
Ingredience (2 porce): 1 balení Jihočeského Lipna hrst nakládaných jalapeños 6 plátků toustového chleba hrst nasekané pažitky hrst nasekané petrželky kůra z ½ citronu 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce hladké mouky ½ balení plátkového sýra (např. Sýrařův výběr) 1 lžička mleté sladké nebo uzené papriky špetka sušeného chilli 0,5 l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 1 balení tortill 1 lžíce olivového oleje olej na smažení sůl pepř

Burgery s Romadurem, karamelizovanou cibulkou a limetkovou majonézou
Ingredience (4 porce) 400 g mletého hovězího masa 100 g slaniny 2 červené cibule 100 g Romaduru 4 cherry rajčata nebo 1 velké rajče 4 menší burgerové bulky 6 lžic majonézy 1 limetka 3 lžíce Jihočeského másla 1 lžička olivového oleje 1 lžíce třtinového cukru sůl čerstvě mletý pepř

Slané palačinky se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience (4 porce) Suroviny na těsto: 200 g hladké mouky špetka soli 2 vejce 400 ml čerstvého Jihočeského mléka 2 lžíce rozpuštěného Jihočeského másla Suroviny na náplň: 150 g nastrouhaného sýra Lipánek Zlaťáček 150 g šunky hrst čerstvého špenátu Jihočeské žervé nakrájená paprika

Frittata
Ingredience (2 porce) Lipánek Zlaťáček 50 g slaniny 1 lžíce Jihočeského másla 1 jarní cibulka ½ cukety 100 g cherry rajčat 5–6 vajec 50 ml Jihočeské smetany
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...