Zapečené noky Sorrentina s rajčatovou omáčkou a Jihočeskou nivou 45%
Ingredience
- 1 balení Jihočeské Nivy 45%
- 1 balení bramborových noků
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovka rajčatové omáčky passata
- 1 snítka bazalky
- 100 ml olivového oleje
- sůl a pepř na dochucení
Návod na přípravu
Bramborové noky si uvaříme v osolené vodě podle návodu.
Na pánvi si rozehřejeme menší množství olivového oleje. Přidáme 3 stroužky oloupaného česneku a ovoníme jimi olej. Poté je vyjmeme a přilijeme rajčatovou omáčku. Osolíme, opepříme, přidáme čerstvou bazalku a poté i připravené scezené noky. Promícháme.
Směs vložíme do zapékací mísy nebo formy. Nejprve položíme jednu vrstvu noků s omáčkou, na to rozdrobíme Jihočeskou Nivu 45%, poté přidáme další vrstvu noků s omáčkou a navrch znovu rozdrobený sýr.
Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C na 15 minut a necháme zapéct.
Při servírování přelijeme olivovým olejem a ozdobíme několika lístky bazalky.
Podobné recepty

Zapečené palačinky s Madelandem
Ingredience 5–6 palačinek 1 balení sýru Madeland 100 g baby špenátu 150 g žampionů 1 menší cibule 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce sójové omáčky 250 ml Jihočeské smetany 1 lžička kukuřičného škrobu 1 vejce sůl, pepř muškátový oříšek Jihočeské máslo na vymazání pekáčku

Zapečená dýně na mexický způsob s Jihočeským žervé
Ingredience (na 2 porce) 400 g dýně hokaido 100 g cherry rajčat 100 g konzervovaných červených fazolí 50 g sterilované kukuřice BBQ omáčka nebo kečup 1 balení Jihočeského žervé sůl pepř citron římský kmín snítka koriandru jarní cibulka nachos

Čtverečky z listového těsta se Sýrem na pánev a grilovanou zeleninou
Ingredience (na 4 porce) 2 balení Sýru na pánev 1 balení listového těsta 1 červená paprika 1 žlutá paprika 1 zelená paprika 1 cuketa 1 vejce 10 ml olivového oleje sůl pepř

Zapečená zelenina se Sýrem na pánev
Ingredience (na 4 porce) 1 červená cibule 1 paprika 1 menší cuketa 1 menší lilek 400 g rajčat v plechovce 2 lžíce olivového oleje 2 stroužky česneku 1 lžička oregana 2 balení Sýr na pánev uzený

Crostini s Jihočeskou nivou, vlašskými ořechy, hruškou a prosciuttem
Ingredience 1 francouzská nebo rustikální bageta 1 balení loupaných vlašských ořechů 3 hrušky 1 balení prosciutto crudo 1 balení Jihočeské nivy Premium 1 balení Jihočeské nivy Caesar 2 polévkové lžíce medu 3 stroužky česneku

Steaková omáčka z Jihočeské nivy 30%
Ingredience 1 balení Jihočeské Nivy 30% 200 g kuřecích prsních řízků 50 g másla 1 ks šalotky 1–2 stroužky česneku 150 ml smetany ke šlehání 1 balení čerstvého rozmarýnu sůl a pepř na dochucení

Wrap se sýrem Lipánek, pečenou panenkou a sušenými rajčaty
Ingredience (na 2 porce) 2 celozrnné tortilly 1 balení sýru Lipánek 200 g vepřové panenky 1 salát little gem 1 malá sklenička krájených sušených rajčat 1 sterilovaná kukuřice 2 lžíce majonézy sůl pepř olej

Kapsy z listového těsta s Jihočeským žervé, šunkou a špenátem
Ingredience (na 8-10 porcí) 1 balení listového těsta 60 g špenátu 50 g šunky 2 balení Jihočeského žervé 2 žloutky na potření sůl pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...