Zapečené noky Sorrentina s rajčatovou omáčkou a Jihočeskou nivou 45%
Ingredience
- 1 balení Jihočeské Nivy 45%
- 1 balení bramborových noků
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovka rajčatové omáčky passata
- 1 snítka bazalky
- 100 ml olivového oleje
- sůl a pepř na dochucení
Návod na přípravu
Bramborové noky si uvaříme v osolené vodě podle návodu.
Na pánvi si rozehřejeme menší množství olivového oleje. Přidáme 3 stroužky oloupaného česneku a ovoníme jimi olej. Poté je vyjmeme a přilijeme rajčatovou omáčku. Osolíme, opepříme, přidáme čerstvou bazalku a poté i připravené scezené noky. Promícháme.
Směs vložíme do zapékací mísy nebo formy. Nejprve položíme jednu vrstvu noků s omáčkou, na to rozdrobíme Jihočeskou Nivu 45%, poté přidáme další vrstvu noků s omáčkou a navrch znovu rozdrobený sýr.
Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C na 15 minut a necháme zapéct.
Při servírování přelijeme olivovým olejem a ozdobíme několika lístky bazalky.
Podobné recepty
Mini pizza do krabičky se sýrem Lipánek
Ingredience 1 balení sýru Lipánek 30% 500 g hladké mouky 250 ml vlažné vody 3 lžíce olivového oleje 10 g čerstvého droždí 1 lžička cukru 1 plechovka drcených rajčat špetka oregana špetka sušeného česneku sůl pepř 1 hrst čerstvé bazalky 2 párky 1 žlutá paprika 6 cherry rajčat 1 hrst kukuřice ½ zelené natě pórku
Salát s glazovanou dýní, Sýrem na pánev, granátovým jablkem, ořechy a medovo-jogurtovým dresinkem
Ingredience 2 balení Sýru na pánev 1 dýně Hokkaidó 1 granátové jablko 2 saláty little gem 1 hrst lístků červené řepy 3 lžíce medu 5 větviček tymiánu 1 hrst plátkovaných mandlí 200 g Jihočeského bílého jogurtu Nature sůl pepř 2 lžíce olivového oleje špetka sušeného česneku 1 hrst petrželových listů
Studený bramborový krém s Jihočeským syrečkem
Ingredience 1 balení Jihočeského syrečku 6 brambor 1 cibule 1 pórek 2 stroužky česneku 3 bobkové listy 2 litry zeleninového vývaru 200 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání sůl pepř 2 špetky muškátového oříšku 1 lžička uzené papriky 1 lžička sušeného česneku špetka mletého kmínu 6 lžic olivového oleje 2 lžíce Jihočeského másla 1 hrst pažitky
Sýrové rizoto s kuřecím masem
Ingredience (2 porce) 1 Lipánek jemný sýr kuřecí prsní nebo stehenní řízky 1 hrnek rýže Arborio (250 g) 4 lžíce Jihočeského másla 1 cibule 2 stroužky česneku 150 ml bílého vína 1 l kuřecího vývaru 2 hrsti špenátu sůl, pepř
Portobello hamburger s Jihočeskou nivou
Ingredience (4 porce) 1× Jihočeská niva 60 % 4 hamburgerové housky 4 žampiony portobello 1 lžíce olivového oleje salát rajče 2 cibule 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce třtinového cukru 3 lžíce majonézy 1 lžíce kečupu 2 kyselé okurky 1/2 mleté papriky sůl, pepř
Pikantní medový Sýr na pánev
Ingredience (2 porce) Sýr na pánev klasik Jihočeské žervé celozrnná houska hruška hrst vlašských ořechů Na pikantní omáčku: 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 1 lžíce sójové omáčky 1 lžička chilli vloček
Bramborové misky se sýrem Lipánek
Ingredience Lipánek plátkový sýr 500 g menších brambor 2 lžíce Jihočeské zakysané smetany 50 g šunky 1 jarní cibulka 1 vejce 2 lžíce olivového oleje
Masové koule se sýrovou omáčkou
Ingredience (4 porce) Na masové koule: 500 g hovězího masa (nebo mix vepřového a hovězího) 1 menší cibule 1 vejce 2 lžíce strouhanky sůl, pepř Na sýrovou omáčku: 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce másla 250 ml vývaru 250 ml Jihočeského mléka 4 trojúhelníčky taveného sýra Lipánek 1 lžíce sójové omáčky sůl, pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...