Zapečené palačinky s Madelandem
Ingredience
- 5–6 palačinek
- 1 balení sýru Madeland
- 100 g baby špenátu
- 150 g žampionů
- 1 menší cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 250 ml Jihočeské smetany
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 vejce
- sůl, pepř
- muškátový oříšek
- Jihočeské máslo na vymazání pekáčku
Návod na přípravu
Žampiony očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibulku nakrájíme na kostičky a chvilku osmažíme na oleji. Přidáme žampiony a restujeme dalších 5 minut. Poté přidáme sójovou omáčku, sůl a pepř. Po minutě přilijeme polovinu Jihočeské smetany a přidáme omytý špenát. Jakmile se vše spojí, vlijeme kukuřičný škrob rozmíchaný v troše vody, chvíli povaříme, aby směs zhoustla, a vypneme plotnu.
Menší zapékací formu vymažeme Jihočeským máslem. Palačinky plníme připravenou směsí, zarolujeme je a dáme do pekáčku. Zbytek Jihočeské smetany smícháme s vajíčkem, špetkou soli a trochou nastrouhaného muškátového oříšku. Smetanou zalijeme palačinky a navrch přidáme Madeland. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
Autorkou a fotografkou receptu je Míša Poláková
Podobné recepty
Sladký puding s trhanou bábovkou a ovocem
Ingredience (2 porce) 500 ml vanilkového mlíčka Lipánek 3 žloutky 2 lžíce kukuřičného škrobu 3 lžíce cukru 1 lžíce vanilkové pasty 4 lžíce hladké mouky ½ lžičky kypřicího prášku 3 lžíce cukru moučka 3 lžíce kakaa 1 vejce 3 lžíce oleje 3 lžíce čerstvého Jihočeského mléka 4 jahody hrst borůvek hrst máty špetka soli
Obalovaný sýr Lipánek se šunkou a vařeným bramborem
Ingredience (2 porce) 200 g sýru Lipánek 48% 100 g šunky dle výběru 400 g brambor olej tatarská omáčka nebo majonéza pažitka Jihočeské máslo Trojobal: hladká mouka čerstvé Jihočeské mléko 1 vejce sůl strouhanka
Papriky Padrón plněné Jihočeským žervé s chorizem a hummusem
Ingredience (2 porce) 1 balení paprik Padrón 3 balení Jihočeského žervé 100 g choriza 1 plechovka cizrny špetka římského kmínu šťáva z jednoho citronu ½ stroužku česneku 100 ml olivového oleje + na pečení hrst pažitky 1 lžička sušeného česneku špetka růžového pepře sůl
Obalovaný Jihočeský syreček se slaninou a pečeným bramborem
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeského syrečku 100 g slaniny 300 g brambor olej tatarka/majonéza Trojobal: mouka čerstvé Jihočeské mléko sůl 1 vejce strouhanka
Sezónní salát s bílým Jihočeským jogurtem Nature, tahini, krutony a křupavou slaninou
Ingredience (2 porce) 1 balení Jihočeského bílého jogurtu Nature 8 cherry rajčat 8 ks zeleného či bílého chřestu 6 ředkviček 2 little gem saláty 1 ks červené čekanky 5 plátků toastového chleba 5 plátků slaniny 1 stroužek česneku hrst koriandru lžíce tahini šťáva z jedné limetky sůl pepř 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce vody
Sýrový quiche s taveným sýrem Lipánek, pórkem a žampiony
Ingredience Těsto: 260 g hladké mouky 130 g Jihočeského másla 60 g studené vody špetka soli Náplň: 1 Lipánek tavený sýr 1 Jihočeská smetana 5 vajec 250 g žampionů 1 menší pórek 2 lžíce másla sůl, pepř Na dokončení: červená cibule 3 žampiony 50 g plátkového sýru Lipánek gouda
Kuřecí roládky s Tylžským sýrem
Ingredience (4 porce) 2× Tylžský sýr 2 kuřecí prsa 100 g šunky 1 Jihočeská zakysaná smetana hrst čerstvých bylin 1 stroužek česneku sůl, pepř
Čočkový salát s Jihočeskou nivou Fit 30%
Ingredience (2 porce) 1 × Jihočeská niva Fit 30% 1 hrneček uvařené černé čočky ½ okurky 1 paprika 100 g cherry rajčat koriandr Na zálivku: šťáva z ½ citronu 2 lžíce olivového oleje 1 lžička medu špetka soli
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...