Zapečený Lipánek Zlaťáček s kuřecím masem, bešamelem, hráškem, kukuřicí a mrkví
Ingredience (2 porce)
- 2 balení Lipánka Zlaťáčka
- 2 kuřecí prsa
- 1 lžička Jihočeského másla
- 1 lžička hladké mouky
- ½ l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka
- 2 lžíce čerstvé Jihočeské smetany
- špetka muškátového oříšku
- hrst baby mrkve
- hrst hrášku
- hrst kukuřice
- hrst nakrájené pažitky
- sůl
- pepř
- 1 lžíce oleje
Návod na přípravu
Kuřecí prso nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji spolu se zeleninou. Opepříme a osolíme. V hrnci na Jihočeském másle orestujeme mouku cca 2–3 minuty. Přidáme čerstvé Jihočeské mléko, čerstvou Jihočeskou smetanu, na menší kousky nakrájený sýr Lipánek Zlaťáček (trochu necháme stranou), muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Do zapékací mísy přidáme kuřecí maso se zeleninou, zalijeme sýrovou omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Pečeme v předehřáté troubě při 190 °C dozlatova. Po upečení ozdobíme pažitkou a podáváme s bagetou.
Podobné recepty
Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka
Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje
High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr
Salát s vejcem plněným směsí ze žloutků, taveného sýru Lipánek a hořčice
Ingredience (2 porce) 2 hlávky salátu little gem 1 menší hlávka radicchia hrst zeleného hrášku 10 cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička citronové šťávy 4 vejce 60 g taveného sýru Lipánek 1 lžička plnotučné hořčice 1 lžička majonézy sůl čerstvě mletý černý pepř
Bramborové gnocchi s dýní, sýrem Lipánek a kopřivami
Ingredience (2 porce) 400 g bramborových gnocchi 150 g dýně Hokkaido nakrájené na malé kostičky 80 g sýra Lipánek 30 % 20 g čerstvých kopřiv 100 g Jihočeského másla 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 2 lžíce olivového oleje 1 stroužek česneku sůl čerstvě mletý černý pepř nasekaná pažitka na ozdobu
Těstoviny s Jihočeským žervé, citronem, zeleným hráškem a mátou
Ingredience (2 porce) 200 g těstovin 150 g Jihočeského žervé Madeta 40 ml citronové šťávy + 1 lžička nastrouhané kůry z 1 citronu 120 g mraženého zeleného hrášku 1 stroužek česneku 1 lžíce olivového oleje 8–10 lístků čerstvé máty sůl čerstvě mletý pepř hrst strouhaného sýru Sýrařův výběr
Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř
Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


