Zmrzlinové bonbony v čokoládě s Tvarohovým Lipánkem
Zmrzlinu, kterou nemusíte lízat, stačí ji jen vložit do pusy a nechat rozpustit? To je nápad!
Ingredience
- 200 g cukru moučka
- 250 ml Jihočeské trvanlivé smetany ke šlehání
- 45 ml Jihočeského trvanlivého mléka
- 5 g vanilkové pasty
- 1 vanilkový cukr
- 7 žloutků
- 2 balení tvarohového Lipánka
- kakao
Návod na přípravu
Žloutky utřeme s oběma cukry do světlé pěny. Vanilkovou pastu povaříme v Jihočeském trvanlivém mléce smíchaném s Jihočeskou trvanlivou smetanou. Poté vše přecedíme do žloutkové pěny a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Vychladlou směs promícháme s tvarohovým Lipánkem a nalijeme do silikonové formy. Vložíme to do mrazáku minimálně na 5 hodin ztuhnout. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Vyndáme zmrzlinu a do každého bonbonu zapíchneme párátko. Jako další krok je potřeba každý bonbon rychle ponořit do čokolády a ihned vložit do mrazáku. Po cca 30 minutách jsou bonbony hotové. Obalíme v kakau a můžeme podávat.
Podobné recepty
Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka
Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje
High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr
Jahodovo-čokoládový koktejl se sladkým mlíčkem Lipánek
Ingredience (2 porce) 300 ml čokoládového mlíčka Lipánek 1 zralý banán hrst čerstvých nebo mražených jahod 1 tvarohový Lipánek vanilkový vyšlehaná čerstvá Jihočeská smetana borůvky a máta na ozdobu
Valašská pomazánka s Jihočeskou zakysanou smetanou
Ingredience (4 porcí) 250 g kysaného bílého zelí 150 g slaniny v plátcích 50 g majonézy 2 jarní cibulky 180 g Jihočeské zakysané smetany 15 % sůl čerstvě mletý černý pepř čerstvý chléb k podávání
Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř
Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu
Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


