Brunch se Sýrem na pánev
Ingredience (2 porce)
- 2 balení Sýru na pánev
- 2 vejce (uvařená natvrdo nebo zastřená)
Na salát:
- cherry rajčata
- okurka
- listový salát
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce oleje
- sůl
Na bramborové placky:
- 350 g brambor
- 1 cibulka
- 1 lžíce mouky
- sůl
- olej na smažení
Návod na přípravu
Nejprve si připravíme bramborové placky. Oloupané brambory nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich vodu, přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku, lžíci mouky a osolíme. Vše důkladně promícháme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a z připravené směsi tvoříme menší placičky. Smažíme je dozlatova z obou stran, přibližně 3–4 minuty na každé straně.
Mezitím si připravíme vejce. Můžeme je buď klasicky uvařit natvrdo (vaříme asi 9 minut a poté zchladíme ve studené vodě), nebo zvolit variantu zastřeného vejce. V takovém případě necháme v hrnci lehce probublávat vodu s trochou octa, vejce vyklepneme do malého hrníčku a opatrně ho vlijeme do vody. Vaříme přibližně 3 minuty, dokud bílek neztuhne.
Salát připravíme z cherry rajčat, okurky a listového salátu. Zeleninu nakrájíme, zakápneme citronovou šťávou, přidáme lžíci oleje a dochutíme solí. Vše promícháme.
Na závěr si na sucho na pánvi opečeme Sýr na pánev. Na talíř servírujeme teplé bramborové placky, vejce, čerstvý salát a opečený sýr. Podáváme ihned, dokud je vše krásně teplé a křupavé.
Podobné recepty

Mac and cheese s Tylžským sýrem
Ingredience: 300 g těstovin (makarony nebo kolínka) 250 g Tylžského sýra 350 ml Jihočeského mléka 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce Jihočeského másla muškátový oříšek sůl, pepř 2 lžíce strouhanky

Domácí jahodová zmrzlina s Lipánkem
Ingredience (6 porcí) 300 g čerstvých nebo mražených jahod 2 kelímky jahodového Lipánka 2 lžíce cukru (dle chuti) 1 lžička citronové šťávy

Čokoládový chia pudink z mléka Lipánek
Ingredience (2 porce): 1 Lipánek čokoládové mléko 4 lžíce chia semínek (40 g) Jihočeská smetana a ovoce na ozdobu

Halušky z taveného sýru Lipánek
Ingredience (8 porcí): 1 kg brambor 350 g polohrubé mouky 1 vejce sůl 1 Lipánek tavený sýr smetanový 150 g slaniny nebo špeku

High protein cottage housky
Ingredience (6 ks): 1 High protein cottage natur 220 g hladké mouky ½ kypřicího prášku 1 vejce do těsta + 1 vejce na potření sůl semínka na posypání

Gazpacho se sendvičem s Tylžským sýrem
Ingredience (4 porce) Na gazpacho: 3 červené papriky 1 cibule 4 stroužky česneku 300 g cherry rajčat ½ salátové okurky 60 ml olivového oleje hrst čerstvé bazalky šťáva z ½ citronu sůl čerstvě mletý pepř olivový olej Na sýrový sendvič: 4 tenké krajíce kváskového chleba 1 balení Tylžského sýra 2 lžíce hrubozrnné hořčice Jihočeské máslo na opečení

Kapustové karbanátky se sýrem Lipánek 30 %
Ingredience (4 porce): 1 balení sýru Lipánek 30 % 5 listů kapusty 500 g mletého masa (hovězí + vepřové) 2 lžíce strouhanky 2 stroužky česneku 1 cibule 1 lžíce Jihočeského másla olej na restování 1 lžíce olivového oleje 2 lžíce hladké mouky 3 brambory 2 barevné papriky 1 lžíce majonézy 1 lžička medu 1 lžička hrubozrnné hořčice 1 lžička citronové šťávy sůl pepř

Dip z Jihočeského Lipna s bylinkami, jalapeños a bylinkovou strouhankou
Ingredience (2 porce): 1 balení Jihočeského Lipna hrst nakládaných jalapeños 6 plátků toustového chleba hrst nasekané pažitky hrst nasekané petrželky kůra z ½ citronu 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce hladké mouky ½ balení plátkového sýra (např. Sýrařův výběr) 1 lžička mleté sladké nebo uzené papriky špetka sušeného chilli 0,5 l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 1 balení tortill 1 lžíce olivového oleje olej na smažení sůl pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...