Brunch se Sýrem na pánev
Ingredience (2 porce)
- 2 balení Sýru na pánev
- 2 vejce (uvařená natvrdo nebo zastřená)
Na salát:
- cherry rajčata
- okurka
- listový salát
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce oleje
- sůl
Na bramborové placky:
- 350 g brambor
- 1 cibulka
- 1 lžíce mouky
- sůl
- olej na smažení
Návod na přípravu
Nejprve si připravíme bramborové placky. Oloupané brambory nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich vodu, přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku, lžíci mouky a osolíme. Vše důkladně promícháme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a z připravené směsi tvoříme menší placičky. Smažíme je dozlatova z obou stran, přibližně 3–4 minuty na každé straně.
Mezitím si připravíme vejce. Můžeme je buď klasicky uvařit natvrdo (vaříme asi 9 minut a poté zchladíme ve studené vodě), nebo zvolit variantu zastřeného vejce. V takovém případě necháme v hrnci lehce probublávat vodu s trochou octa, vejce vyklepneme do malého hrníčku a opatrně ho vlijeme do vody. Vaříme přibližně 3 minuty, dokud bílek neztuhne.
Salát připravíme z cherry rajčat, okurky a listového salátu. Zeleninu nakrájíme, zakápneme citronovou šťávou, přidáme lžíci oleje a dochutíme solí. Vše promícháme.
Na závěr si na sucho na pánvi opečeme Sýr na pánev. Na talíř servírujeme teplé bramborové placky, vejce, čerstvý salát a opečený sýr. Podáváme ihned, dokud je vše krásně teplé a křupavé.
Podobné recepty
Brownies stromečky
Ingredience 100 g Jihočeského másla 2 vejce 120 g hořké čokolády 70% 70 g hladké mouky perníkové koření špetka soli Čokoládový krém 100 g hořké čokolády 200 g Jihočeské smetany
Sýrové prkénko
Ingredience (6 porcí) Sýrařův výběr Tylžský sýr Sýrařův výběr Moravský bochník Madeland uzený Primator plátkový sýr Romadur Klášterní Kamadet Jihočeská niva Blaťácké zlato s vlašskými ořechy Blatácké zlato se zeleným pepřem hroznové víno, švestky, granátové jablko slané semínkové krekry, slané oplatky, pečivo čerstvý rozmarýn, tymián
Tortillové mini quiche
Ingredience (2 porce) Lipánek Zlaťáček 2 tortilly 6 vajec 2 lžíce Jihočeské smetany špetka soli 100 g slaniny kousek pórku (asi 10 cm)
Vánoční košíčky s Jihočeskou nivou a ořechy
Ingredience (cca 30 košíčků) 220 g hladké mouky 140 g Jihočeského másla 1 vejce špetka soli špetka pepře špetka tymiánu Náplň: 120 g Jihočeské nivy 2 lžíce medu 1 lžíce Jihočeského žervé hrst nasekaných vlašských ořechů pepř
Vánoční sýrové a šunkové rolky ze sýru Primator s jablkem a křenem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Primator 1 balení kvalitní šunky 3 jablka 2 lžíce strouhaného křenu 2 lžíce Jihočeského žervé 1 lžíce majonézy 1 lžička hrubozrnné hořčice ½ lžičky dijonské hořčice 2 lžičky citronové šťávy 2 lžičky medu sůl pepř špetka tymiánových lístků salát dle chuti hrst cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje
Vánoční stromeček se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience (1 plech) 1 balení listového těsta (chlazené nebo rozmrazené) kečup oregano šunka sýr Lipánek Zlaťáček 1 vejce na potření sezam na posypání čerstvý tymián na ozdobení
Ovesná kaše se skořicí, pečenými švestkami a hruškou
Ingredience (2 porce) 150 g ovesné vločky 2 balení sladkého mlíčka Lipánek špetka skořice 1 lžička cukru špetka soli 8–10 švestek ½ hrušky 2 lžíce medu 1 lžíce sušeného strouhaného kokosu 1 lžíce třtinového cukru 1 lžička Jihočeského másla 1 lžička citronové šťávy 1 lžička moučkového cukru
Dokonalá turecká vejce
Ingredience (2 porce) 1 Jihočeská zakysaná smetana 4 vejce hrst čerstvého kopru 1 stroužek česneku špetka soli 2 lžíce octa Chilli máslo 4 lžíce Jihočeského másla ¼ lžičky chilli koření ¼ lžičky chilli vloček ¼ lžičky mleté papriky špetka soli
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


