Brunch se Sýrem na pánev
Ingredience (2 porce)
- 2 balení Sýru na pánev
- 2 vejce (uvařená natvrdo nebo zastřená)
Na salát:
- cherry rajčata
- okurka
- listový salát
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce oleje
- sůl
Na bramborové placky:
- 350 g brambor
- 1 cibulka
- 1 lžíce mouky
- sůl
- olej na smažení
Návod na přípravu
Nejprve si připravíme bramborové placky. Oloupané brambory nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich vodu, přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku, lžíci mouky a osolíme. Vše důkladně promícháme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a z připravené směsi tvoříme menší placičky. Smažíme je dozlatova z obou stran, přibližně 3–4 minuty na každé straně.
Mezitím si připravíme vejce. Můžeme je buď klasicky uvařit natvrdo (vaříme asi 9 minut a poté zchladíme ve studené vodě), nebo zvolit variantu zastřeného vejce. V takovém případě necháme v hrnci lehce probublávat vodu s trochou octa, vejce vyklepneme do malého hrníčku a opatrně ho vlijeme do vody. Vaříme přibližně 3 minuty, dokud bílek neztuhne.
Salát připravíme z cherry rajčat, okurky a listového salátu. Zeleninu nakrájíme, zakápneme citronovou šťávou, přidáme lžíci oleje a dochutíme solí. Vše promícháme.
Na závěr si na sucho na pánvi opečeme Sýr na pánev. Na talíř servírujeme teplé bramborové placky, vejce, čerstvý salát a opečený sýr. Podáváme ihned, dokud je vše krásně teplé a křupavé.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Batátové toasty s pečenou zeleninou
Ingredience batát Jihočeské pomazánkové tradiční bez laktózy zelenina k pečení (např. paprika, mrkev, cuketa) olivový olej sůl avokádo
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...