myslíme na příroduSoutěž
Madeta.cz

Burrito

Burrito

Ingredience

  • 4 tortilly
  • 1× Tylžský sýr
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • hrst cherry rajčat
  • 100 g kukuřice
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 g uvařené rýže
  • okurka
  • mrkev
  • červené zelí
  • koriandr

Dip ze zakysané smetany:

  • 1 Jihočeská zakysaná smetana
  • čerstvé nebo sušené bylinky
  • sůl, pepř
     

Návod na přípravu

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a krátce na něm orestujeme nasekaný česnek. Přidáme na poloviny nakrájená cherry rajčata, kukuřici a scezené červené fazole. Promícháme, fazole lehce rozmačkáme vařečkou a vše necháme pár minut společně prohřát. Směs dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

Tortilly si krátce nahřejeme na suché pánvi. Na každou tortillu rozložíme dva plátky Tylžského sýra, část uvařené rýže, navrstvíme směs fazolí s rajčaty a kukuřicí, přidáme nakrájenou čerstvou zeleninu – okurku, mrkev, červené zelí a koriandr. Nakonec přidáme dip ze zakysané smetany.

Tortilly pevně zavineme do tvaru burrita a můžeme podávat.
 

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduSoutěž

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk