Cuketové karbanátky s Jihočeským syrečkem
Vyzkoušejte tyto báječné karbanátky z cukety.
Ingredience
- 1x cuketa
- 1,5 kostky droždí
- 2x vejce
- 50 g celozrnné mouky
- 2x Jihočeský syreček
- 3x stroužek česneku
- sůl
- pepř
- mletý zázvor
- mletý kmín
- rostlinný olej
Návod na přípravu
Cuketu oloupeme, nahrubo nastrouháme, posolíme a necháme 15 minut odležet. Mezitím nastrouháme nahrubo syrečky. Poté vymačkáme z cukety přebytečnou šťávu, přidáme vejce, koření, prolisovaný česnek, syrečky a rozdrobíme droždí. Vše zamícháme a přidáváme mouku, dokud nevznikne těsto, ze kterého se dají tvarovat karbanátky. Karbanátky smažíme na pánvi, po osmažení necháme okapat na papírovém ubrousku. Podáváme se zeleninovým salátkem, do kterého můžeme přidat Jihočeskou nakládanou nivu.
Podobné recepty

Burger s masovými koulemi v chilli omáčce se Sýrem na pánev, salátem a majonézou
Tak s tímhle extra sýrovým burgerem budete za hvězdu!

Těstovinový salát s grilovanou zeleninou a Sýrem na pánev
Jednodušší už to být nemůže. Sýr na pánev je hotový za pár minut a rychlý oběd nebo vydatná večeře je na světě!

Pečené houby Portobello plněné slaninou, bylinkami a Romadurem
Nezvyklá kombinace, která vás ale příjemně překvapí.

Máslové koláčky s Tvarohovým Lipánkem
Že nedodržujete čaj o páté? Nevadí. Tyhle koláčky jsou vhodnou sladkou jednohubkou i k odpolední kávě. Lipánek Tvarohový je ideální méně sladkou náplní pro jakékoli podobné koláčky.

Těstoviny s omáčkou z Jihočeského Lipna, šunkou a pažitkou
Rychlá a lehká večeře pro všechny milovníky těstovin. Jihočeské Lipno dodá omáčce příjemnou smetanovou chuť, není ji pak potřeba ani ničím dalším zahušťovat.

Romadur s pečenými bylinkovými bramborami a česnekovým dipem
Toužíte po večeři bez masa? Síla odéru Romaduru přiláká i sousedy.

Kuřecí souvlaki s tzatziki a pečenou pitou plněnou uzeným Tylžským sýrem
Připravte si na grilu jídlo, které je právem oblíbené nejen v Řecku. S uzeným Tylžským sýrem od Madety to bude teprve lahůdka.

Grilovaný sýr Plesnivec v bylinkách s brusinkovým dipem a bramborami grenaille
Grilovaný hermelín je už trochu nuda, nemyslíte? Co vyzkoušet Plesnivec?
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...