Cuketovo-sýrové vafle s bylinkovým dipem
Ingredience (2 porce):
- 130 g cukety
- 220 g hladké mouky
- ½ kypřicího prášku
- 1 Jihočeská zakysaná smetana
- 1 vejce
- 100 ml Jihočeského mléka
- 1 Lipánek plátky 30 %
- čerstvé bylinky
- sůl, pepř
Na dip:
- 1 Jihočeská zakysaná smetana
- čerstvé oblíbené bylinky
- 1 lžíce citronové štávy
- sůl, pepř
Návod na přípravu
Cuketu nastrouháme najemno, lehce osolíme a necháme několik minut odstát, aby pustila přebytečnou vodu. Poté ji důkladně vymačkáme.
Sýr Lipánek nakrájíme na malé kostičky. V míse smícháme hladkou mouku s kypřicím práškem, přidáme vejce, mléko, zakysanou smetanu a vymačkanou cuketu. Osolíme, opepříme a vmícháme nasekané čerstvé bylinky podle chuti. Nakonec do těsta přidáme nakrájený sýr a vše dobře promícháme.
Vaflovač potřeme olejem, aby se vafle nepřipekly, a necháme ho předehřát. Připravené těsto pečeme dozlatova.
Mezitím si připravíme bylinkový dip. Zakysanou smetanu smícháme s nasekanými čerstvými bylinkami, citronovou šťávou, osolíme a opepříme podle chuti.
Podobné recepty

Mac and cheese s Tylžským sýrem
Ingredience: 300 g těstovin (makarony nebo kolínka) 250 g Tylžského sýra 350 ml Jihočeského mléka 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce Jihočeského másla muškátový oříšek sůl, pepř 2 lžíce strouhanky

Halušky z taveného sýru Lipánek
Ingredience (8 porcí): 1 kg brambor 350 g polohrubé mouky 1 vejce sůl 1 Lipánek tavený sýr smetanový 150 g slaniny nebo špeku

High protein cottage housky
Ingredience (6 ks): 1 High protein cottage natur 220 g hladké mouky ½ kypřicího prášku 1 vejce do těsta + 1 vejce na potření sůl semínka na posypání

Gazpacho se sendvičem s Tylžským sýrem
Ingredience (4 porce) Na gazpacho: 3 červené papriky 1 cibule 4 stroužky česneku 300 g cherry rajčat ½ salátové okurky 60 ml olivového oleje hrst čerstvé bazalky šťáva z ½ citronu sůl čerstvě mletý pepř olivový olej Na sýrový sendvič: 4 tenké krajíce kváskového chleba 1 balení Tylžského sýra 2 lžíce hrubozrnné hořčice Jihočeské máslo na opečení

Kapustové karbanátky se sýrem Lipánek 30 %
Ingredience (4 porce): 1 balení sýru Lipánek 30 % 5 listů kapusty 500 g mletého masa (hovězí + vepřové) 2 lžíce strouhanky 2 stroužky česneku 1 cibule 1 lžíce Jihočeského másla olej na restování 1 lžíce olivového oleje 2 lžíce hladké mouky 3 brambory 2 barevné papriky 1 lžíce majonézy 1 lžička medu 1 lžička hrubozrnné hořčice 1 lžička citronové šťávy sůl pepř

Dip z Jihočeského Lipna s bylinkami, jalapeños a bylinkovou strouhankou
Ingredience (2 porce): 1 balení Jihočeského Lipna hrst nakládaných jalapeños 6 plátků toustového chleba hrst nasekané pažitky hrst nasekané petrželky kůra z ½ citronu 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce hladké mouky ½ balení plátkového sýra (např. Sýrařův výběr) 1 lžička mleté sladké nebo uzené papriky špetka sušeného chilli 0,5 l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 1 balení tortill 1 lžíce olivového oleje olej na smažení sůl pepř

Burgery s Romadurem, karamelizovanou cibulkou a limetkovou majonézou
Ingredience (4 porce) 400 g mletého hovězího masa 100 g slaniny 2 červené cibule 100 g Romaduru 4 cherry rajčata nebo 1 velké rajče 4 menší burgerové bulky 6 lžic majonézy 1 limetka 3 lžíce Jihočeského másla 1 lžička olivového oleje 1 lžíce třtinového cukru sůl čerstvě mletý pepř

Slané palačinky se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience (4 porce) Suroviny na těsto: 200 g hladké mouky špetka soli 2 vejce 400 ml čerstvého Jihočeského mléka 2 lžíce rozpuštěného Jihočeského másla Suroviny na náplň: 150 g nastrouhaného sýra Lipánek Zlaťáček 150 g šunky hrst čerstvého špenátu Jihočeské žervé nakrájená paprika
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...