Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduRakletuj s Madetou
Madeta.cz

Domácí pizza s Madelandem

30 minut + kynutí

náročnost:

přehled receptů

Pizza z listového těsta je fajn, ale ta pravá domácí musí kynout. Souhlasíte? Pokud ano, neváhejte vyzkoušet náš recept.

Domácí pizza s Madelandem

Ingredience

  • 200 g sýru Madeland
  • 100 g šunky dle výběru
  • 5 g sušeného droždí
  • špetka cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 150 ml vlažné vody
  • 250 ml Jihočeské smetany ke šlehání 33%
  • 1 stroužek česneku
  • 1 balení mozzarelly
  • pepř
  • čerstvá bazalka na ozdobení

Návod na přípravu

V míse smícháme mouku s cukrem, sušeným droždím a solí. Postupně přidáváme vlažnou vodu a propracováváme, až vznikne krásně měkké teplé těsto.
Zasypeme lehce moukou, zakryjeme utěrkou a necháme kynout. Mezitím si připravíme smetanový základ. Do mísy nalijeme Jihočeskou smetanu ke šlehání, přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu, rozdrcený stroužek česneku a rozmixujeme, až vznikne hustá hmota. Po vykynutí si těsto rozdělíme na 2 části a z každé vypracujeme tenkou placku. Vytvořenou placku pomažeme smetanovým základem a poklademe plátky Madelandu a šunky. Pečeme v předehřáté troubě na 230-250 °C cca 10-15 minut. Po upečení opepříme, ozdobíme bazalkou a můžeme podávat :)

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na příroduRakletuj s Madetou

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen