Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduSýr na pánev
Madeta.cz

Francouzské brambory se sýrem Madeland

Zapečené brambory jsou klasika, ale se sýrem Madeland dostanou teprve tu správnou chuť.

Francouzské brambory se sýrem Madeland

Ingredience

  • Jihočeské máslo na vymazání
  • 1 kg brambor
  • 2 cibule
  • 5 vajec natvrdo
  • 2 vejce
  • 8 plátků šunky
  • 3 plátkové sýry Madeland 45%
  • 250 ml Jihočeská smetana ke šlehání 33%
  • sůl
  • pepř

Návod na přípravu

Brambory, cibuli a vejce nakrájíme na tenké plátky. Pekáč vymažte máslem a střídavě vrstvíme brambory, cibuli a vejce. Pokládáme plátky sýra a šunky. Celý proces opakujeme: střídavě vrstvíme brambory, cibuli a vejce. Pokládáme plátky sýra, šunky a na závěr ještě jednou plátky sýra. V mističce si vyklepneme dvě vejce a zalejeme smetanou. Osolíme, opepříme a směs rozmícháme. Celou směs pak nalijeme do pekáče. Pečeme v předehřáté troubě při zhruba 200 °C dozlatova.

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na příroduSýr na pánev

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk