Francouzské brambory se sýrem Madeland
Zapečené brambory jsou klasika, ale se sýrem Madeland dostanou teprve tu správnou chuť.
Ingredience
- Jihočeské máslo na vymazání
- 1 kg brambor
- 2 cibule
- 5 vajec natvrdo
- 2 vejce
- 8 plátků šunky
- 3 plátkové sýry Madeland 45%
- 250 ml Jihočeská smetana ke šlehání 33%
- sůl
- pepř
Návod na přípravu
Brambory, cibuli a vejce nakrájíme na tenké plátky. Pekáč vymažte máslem a střídavě vrstvíme brambory, cibuli a vejce. Pokládáme plátky sýra a šunky. Celý proces opakujeme: střídavě vrstvíme brambory, cibuli a vejce. Pokládáme plátky sýra, šunky a na závěr ještě jednou plátky sýra. V mističce si vyklepneme dvě vejce a zalejeme smetanou. Osolíme, opepříme a směs rozmícháme. Celou směs pak nalijeme do pekáče. Pečeme v předehřáté troubě při zhruba 200 °C dozlatova.
Podobné recepty

ŠPAGETY SE ŠPENÁTOVÝM PESTEM, JIHOČESKÝM COTTAGEM A CHERRY RAJČATY
Není nad domácí pesto. Jeho výraznou chuť zjemníte sýrovými zrnky ve smetaně a jídlo plné vitamínů i bílkovin máte na stole během chvilky.

ZELENINOVÝ SALÁT SE SÝREM NA PÁNEV, BROKOLICÍ A PEČENOU BROSKVÍ
Pokud vás samotný salát nezasytí, do pěti minut si k němu usmažte Sýr na pánev a lehký a zároveň výživný salát je na světě!

SÝROVÝ KOLÁČ Z LISTOVÉHO TĚSTA S JIHOČESKOU NIVOU, MEDEM, OŘÍŠKY A HRUŠKAMI
Kombinace nivy, hrušek a medu je osvědčená gurmány. Zkuste ji a uvidíte, že výsledek bude famózní.

Burger s masovými koulemi v chilli omáčce se Sýrem na pánev, salátem a majonézou
Tak s tímhle extra sýrovým burgerem budete za hvězdu!

Croissant plněný avokádem, Jihočeským cottagem a vejcem
Když chcete udělat dojem při víkednové snídani.

Těstovinový salát s grilovanou zeleninou a Sýrem na pánev
Jednodušší už to být nemůže. Sýr na pánev je hotový za pár minut a rychlý oběd nebo vydatná večeře je na světě!

Pečené houby Portobello plněné slaninou, bylinkami a Romadurem
Nezvyklá kombinace, která vás ale příjemně překvapí.

Máslové koláčky s Tvarohovým Lipánkem
Že nedodržujete čaj o páté? Nevadí. Tyhle koláčky jsou vhodnou sladkou jednohubkou i k odpolední kávě. Lipánek Tvarohový je ideální méně sladkou náplní pro jakékoli podobné koláčky.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...