Francouzský toast se skořicí, vanilkovou pomazánkou Lipánek, ovocným salátem a anglickým krémem
Ingredience (2 porce)
- 1 vanilková pomazánka Lipánek
- 4 plátky toastového chleba nebo 2 silnější plátky briošky
- 1 lžíce Jihočeského másla
- špetka skořici
- 200 ml čerstvé Jihočeské smetany
- 1 vejce
- 500 ml čerstvého Jihočeského mléka
- 8 žloutků
- 280 g cukru
- 1 lžíce vanilkové pasty
- hrst malin
- hrst borůvek
- ½ jablka
- šťáva z půlky citronu
- 1 lžička moučkového cukru
Návod na přípravu
Žloutky, 250 g cukru a vanilkovou pastu důkladně vyšleháme. Čerstvé Jihočeské mléko přivedeme k varu a ⅓ vlijeme k vyšlehaným žloutkům. Promícháme, nalijeme zbytek čerstvého Jihočeského mléka a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. V míse smícháme vejce, čerstvou Jihočeskou smetanu, skořici a zbylý cukr. Do směsi namočíme toastový chleba na cca 1 minutu z každé strany. Poté orestujeme na pánvi s Jihočeským máslem. Ovoce nakrájíme, smícháme s citronovou šťávou a moučkovým cukrem. Servírujeme polité anglickém krémem, sladkou pomazánkou Lipánek a ovocným salátem.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...