Francouzský toast se skořicí, vanilkovou pomazánkou Lipánek, ovocným salátem a anglickým krémem
Ingredience (2 porce)
- 1 vanilková pomazánka Lipánek
- 4 plátky toastového chleba nebo 2 silnější plátky briošky
- 1 lžíce Jihočeského másla
- špetka skořici
- 200 ml čerstvé Jihočeské smetany
- 1 vejce
- 500 ml čerstvého Jihočeského mléka
- 8 žloutků
- 280 g cukru
- 1 lžíce vanilkové pasty
- hrst malin
- hrst borůvek
- ½ jablka
- šťáva z půlky citronu
- 1 lžička moučkového cukru
Návod na přípravu
Žloutky, 250 g cukru a vanilkovou pastu důkladně vyšleháme. Čerstvé Jihočeské mléko přivedeme k varu a ⅓ vlijeme k vyšlehaným žloutkům. Promícháme, nalijeme zbytek čerstvého Jihočeského mléka a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. V míse smícháme vejce, čerstvou Jihočeskou smetanu, skořici a zbylý cukr. Do směsi namočíme toastový chleba na cca 1 minutu z každé strany. Poté orestujeme na pánvi s Jihočeským máslem. Ovoce nakrájíme, smícháme s citronovou šťávou a moučkovým cukrem. Servírujeme polité anglickém krémem, sladkou pomazánkou Lipánek a ovocným salátem.
Podobné recepty
Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka
Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje
High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr
Jahodovo-čokoládový koktejl se sladkým mlíčkem Lipánek
Ingredience (2 porce) 300 ml čokoládového mlíčka Lipánek 1 zralý banán hrst čerstvých nebo mražených jahod 1 tvarohový Lipánek vanilkový vyšlehaná čerstvá Jihočeská smetana borůvky a máta na ozdobu
Salát s vejcem plněným směsí ze žloutků, taveného sýru Lipánek a hořčice
Ingredience (2 porce) 2 hlávky salátu little gem 1 menší hlávka radicchia hrst zeleného hrášku 10 cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička citronové šťávy 4 vejce 60 g taveného sýru Lipánek 1 lžička plnotučné hořčice 1 lžička majonézy sůl čerstvě mletý černý pepř
Bramborové gnocchi s dýní, sýrem Lipánek a kopřivami
Ingredience (2 porce) 400 g bramborových gnocchi 150 g dýně Hokkaido nakrájené na malé kostičky 80 g sýra Lipánek 30 % 20 g čerstvých kopřiv 100 g Jihočeského másla 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 2 lžíce olivového oleje 1 stroužek česneku sůl čerstvě mletý černý pepř nasekaná pažitka na ozdobu
Valašská pomazánka s Jihočeskou zakysanou smetanou
Ingredience (4 porcí) 250 g kysaného bílého zelí 150 g slaniny v plátcích 50 g majonézy 2 jarní cibulky 180 g Jihočeské zakysané smetany 15 % sůl čerstvě mletý černý pepř čerstvý chléb k podávání
Těstoviny s Jihočeským žervé, citronem, zeleným hráškem a mátou
Ingredience (2 porce) 200 g těstovin 150 g Jihočeského žervé Madeta 40 ml citronové šťávy + 1 lžička nastrouhané kůry z 1 citronu 120 g mraženého zeleného hrášku 1 stroužek česneku 1 lžíce olivového oleje 8–10 lístků čerstvé máty sůl čerstvě mletý pepř hrst strouhaného sýru Sýrařův výběr
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


