Gnocchi s Jihočeskou nivou a slaninou
Po vzoru našeho cottage. Ať už jim říkáte jakkoli, hlavní je, že vám chutnají. Vyzkoušejte je i s naší Jihočeskou nivou.
Ingredience
- 110 g sýru Jihočeská niva
- 500 g gnocchi
- 200 g na kostičky nakrájené slaniny
- 100 g Jihočeské zakysané smetany 11%
- sušená rajčata
- půlka cibule
- sůl
- pepř
- Jihočeské máslo
- olej
Návod na přípravu
Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu. Cibuli nakrájíme najemno a slaninu na kostičky. Polovinu slaniny opečeme dozlatova na rozehřáté pánvi s olejem. V hrnci rozehřejeme kousek Jihočeského másla, na kterém usmažíme cibulku a druhou polovinu slaniny dozlatova. Poté přidáme uvařené noky, na kostičky nakrájenou Jihočeskou nivu, osolíme, opepříme, přilijeme Jihočeskou zakysanou smetanu a sušená rajčata. Ještě chvíli povaříme a máme hotovo. Na talíři posypeme osmaženou slaninou a můžeme podávat :)
Podobné recepty

Burger s masovými koulemi v chilli omáčce se Sýrem na pánev, salátem a majonézou
Tak s tímhle extra sýrovým burgerem budete za hvězdu!

Těstovinový salát s grilovanou zeleninou a Sýrem na pánev
Jednodušší už to být nemůže. Sýr na pánev je hotový za pár minut a rychlý oběd nebo vydatná večeře je na světě!

Pečené houby Portobello plněné slaninou, bylinkami a Romadurem
Nezvyklá kombinace, která vás ale příjemně překvapí.

Máslové koláčky s Tvarohovým Lipánkem
Že nedodržujete čaj o páté? Nevadí. Tyhle koláčky jsou vhodnou sladkou jednohubkou i k odpolední kávě. Lipánek Tvarohový je ideální méně sladkou náplní pro jakékoli podobné koláčky.

Těstoviny s omáčkou z Jihočeského Lipna, šunkou a pažitkou
Rychlá a lehká večeře pro všechny milovníky těstovin. Jihočeské Lipno dodá omáčce příjemnou smetanovou chuť, není ji pak potřeba ani ničím dalším zahušťovat.

Romadur s pečenými bylinkovými bramborami a česnekovým dipem
Toužíte po večeři bez masa? Síla odéru Romaduru přiláká i sousedy.

Kuřecí souvlaki s tzatziki a pečenou pitou plněnou uzeným Tylžským sýrem
Připravte si na grilu jídlo, které je právem oblíbené nejen v Řecku. S uzeným Tylžským sýrem od Madety to bude teprve lahůdka.

Grilovaný sýr Plesnivec v bylinkách s brusinkovým dipem a bramborami grenaille
Grilovaný hermelín je už trochu nuda, nemyslíte? Co vyzkoušet Plesnivec?
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...