Grilovaný špíz z panenky a Romaduru s ajvarem
Ingredience (na 2 porce)
- 1 balení Romaduru
- 250 g vepřové panenky
- 1 větší cibule
- 1 sklenice ajvaru
- 1 červená paprika
- 1 pita chléb
- olivový olej
- sůl
- pepř
- tymián
Návod na přípravu
Panenku nakrájíme na 6 stejných kusů. Rozklepeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Na plátky poklademe na kostičky nakrájený Romadur a zarolujeme. Napichujeme na špejle namočené ve vodě a střídáme s kousky cibule a papriky. Grilujeme na mírném ohni cca 10 minut. Během grilování masa opečeme i pita chléb potřený olivovým olejem. Špízy servírujeme s ajvarem a pita chlebem.
Podobné recepty
Sýrové nugetky z Lipánka Zlaťáčka
Ingredience (2 porce) 2 × Lipánek Zlatáček 1 vejce 1 lžíce kukuřičného škrobu 2 lžíce hladké mouky Na obalení: 1 vejce strouhanka olej na smažení
Cordon bleu s Jihočeskou nivou 60 %
Ingredience (2 porce) 2 kuřecí prsa 4 plátky šunky 60 g gramů Jihočeské nivy 60 % 400 g grenaille brambor 2 lžíce čerstvé petržele 1 lžíce pažitky 50 g Jihočeského másla olej sůl pepř trojobal: 1 vejce čerstvé Jihočeské mléko mouka strouhanka
Snídaňové tartaletky se sýrem Lipánek, vejcem, slaninou a zeleninou
Ingredience 5 listů filo těsta (lze nahradit listovým těstem) 1 balení sýru Lipánek ½ zelené papriky ½ žluté papriky 6–8 cherry rajčat 4 plátky slaniny 5 vajec hrst pažitky sůl pepř 1 lžíce olivového oleje
Zapečené sýrové batáty s Jihočeským Lipnem
Ingredience (4 porce) 4 menší batáty 70 g Jihočeské Lipno extra smetanové 50 g slaniny 70 g sušených rajčat 2 stroužky česneku 50 g špenátu 50 ml Jihočeské smetany ½ lžičky uzené papriky sůl, pepř
Domácí čerstvý sýr
Ingredience (4 porce) 1 Jihočeská smetana 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 Jihočeský Nature bílý jogurt špetka soli
Velikonoční šneci z kynutého těsta s Tylžským sýrem a česnekem
Ingredience Těsto: 240 ml vlažné vody 1 lžíce medu 2 lžičky instantního droždí 1 lžička sušeného česneku 50 g rozpuštěného Jihočeského másla + 50 g Jihočeského másla na potření 400 g chlebové nebo hladké mouky 2 lžičky soli hrst najemno nasekané petrželky Náplň: 100 g Jihočeského másla 7 stroužků česneku 100 g Tylžského sýru
Tart s Blaťáckým zlatem
Ingredience 1 balení Blaťáckého zlata 1 balení listového těsta 6 plátků slaniny 6 ks růžičkové kapusty 1 žlutá paprika 1 cibule 1 balení Jihočeské zakysané smetany pažitka sůl pepř špetka muškátového oříšku tymián
Zapečené zeleninové ragú s krutony a sýrem Madeland
Ingredience (2 porce) 100 g červené papriky 100 g cherry rajčat 100 g cukety 100 g lilku 50 g cibule 2 lžíce olivového oleje 3 stroužky česneku 1 lžíce čerstvého tymiánu 1 lžíce čerstvého rozmarýnu 2 bobkové listy 1 lžíce čerstvé bazalky 200 g bagety 100 g sýru Madeland 500 g drcených rajčat 2 lžíce bílého vinného octa 1 lžíce cukru 1 lžíce soli pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...