Grilovaný špíz z panenky a Romaduru s ajvarem
Ingredience (na 2 porce)
- 1 balení Romaduru
- 250 g vepřové panenky
- 1 větší cibule
- 1 sklenice ajvaru
- 1 červená paprika
- 1 pita chléb
- olivový olej
- sůl
- pepř
- tymián
Návod na přípravu
Panenku nakrájíme na 6 stejných kusů. Rozklepeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Na plátky poklademe na kostičky nakrájený Romadur a zarolujeme. Napichujeme na špejle namočené ve vodě a střídáme s kousky cibule a papriky. Grilujeme na mírném ohni cca 10 minut. Během grilování masa opečeme i pita chléb potřený olivovým olejem. Špízy servírujeme s ajvarem a pita chlebem.
Podobné recepty

Zapečené palačinky s Madelandem
Ingredience 5–6 palačinek 1 balení sýru Madeland 100 g baby špenátu 150 g žampionů 1 menší cibule 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce sójové omáčky 250 ml Jihočeské smetany 1 lžička kukuřičného škrobu 1 vejce sůl, pepř muškátový oříšek Jihočeské máslo na vymazání pekáčku

Zapečená dýně na mexický způsob s Jihočeským žervé
Ingredience (na 2 porce) 400 g dýně hokaido 100 g cherry rajčat 100 g konzervovaných červených fazolí 50 g sterilované kukuřice BBQ omáčka nebo kečup 1 balení Jihočeského žervé sůl pepř citron římský kmín snítka koriandru jarní cibulka nachos

Čtverečky z listového těsta se Sýrem na pánev a grilovanou zeleninou
Ingredience (na 4 porce) 2 balení Sýru na pánev 1 balení listového těsta 1 červená paprika 1 žlutá paprika 1 zelená paprika 1 cuketa 1 vejce 10 ml olivového oleje sůl pepř

Zapečená zelenina se Sýrem na pánev
Ingredience (na 4 porce) 1 červená cibule 1 paprika 1 menší cuketa 1 menší lilek 400 g rajčat v plechovce 2 lžíce olivového oleje 2 stroužky česneku 1 lžička oregana 2 balení Sýr na pánev uzený

Crostini s Jihočeskou nivou, vlašskými ořechy, hruškou a prosciuttem
Ingredience 1 francouzská nebo rustikální bageta 1 balení loupaných vlašských ořechů 3 hrušky 1 balení prosciutto crudo 1 balení Jihočeské nivy Premium 1 balení Jihočeské nivy Caesar 2 polévkové lžíce medu 3 stroužky česneku

Zapečené noky Sorrentina s rajčatovou omáčkou a Jihočeskou nivou 45%
Ingredience 1 balení Jihočeské Nivy 45% 1 balení bramborových noků 3 stroužky česneku 1 plechovka rajčatové omáčky passata 1 snítka bazalky 100 ml olivového oleje sůl a pepř na dochucení

Steaková omáčka z Jihočeské nivy 30%
Ingredience 1 balení Jihočeské Nivy 30% 200 g kuřecích prsních řízků 50 g másla 1 ks šalotky 1–2 stroužky česneku 150 ml smetany ke šlehání 1 balení čerstvého rozmarýnu sůl a pepř na dochucení

Wrap se sýrem Lipánek, pečenou panenkou a sušenými rajčaty
Ingredience (na 2 porce) 2 celozrnné tortilly 1 balení sýru Lipánek 200 g vepřové panenky 1 salát little gem 1 malá sklenička krájených sušených rajčat 1 sterilovaná kukuřice 2 lžíce majonézy sůl pepř olej
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...