Grilovaný sýr Plesnivec v bylinkách s brusinkovým dipem a bramborami grenaille
Grilovaný hermelín je už trochu nuda, nemyslíte? Co vyzkoušet Plesnivec?
Ingredience
- 2 ks sýru Plesnivec na grilování s brusinkovou omáčkou
- 300 g brambor typu grenaille
- 1 pomeranč
- 1 citron
- tymián, rozmarýn, pepř, sůl
- pažitka
- olivový olej
Návod na přípravu
Sýr osolíme, opepříme a posypeme přiloženou grilovací směsí. Zabalíme do alobalu a grilujeme na menším žáru cca 10 minut společně s předvařenými brambory typu grenaille. Do brusinkové marmelády přidáme šťávu a kůru z jednoho citronu a pomeranče, přidáme sůl, pepř a nasekaný rozmarýn s tymiánem.
Brambory pokapeme olivovým olejem a dochutíme nasekanou pažitkou. Podáváme spolu s grilovaným Plesnivcem a brusinkovou omáčkou.
TIP: Příjemně nakyslou brusinkovou omáčku můžeme použít nejen k sýru, ale například i ke zvěřině.
Podobné recepty

Frittata
Ingredience (2 porce) Lipánek Zlaťáček 50 g slaniny 1 lžíce Jihočeského másla 1 jarní cibulka ½ cukety 100 g cherry rajčat 5–6 vajec 50 ml Jihočeské smetany

Cuketovo-sýrové vafle s bylinkovým dipem
Ingredience (2 porce): 130 g cukety 220 g hladké mouky ½ kypřicího prášku 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 vejce 100 ml Jihočeského mléka 1 Lipánek plátky 30 % čerstvé bylinky sůl, pepř Na dip: 1 Jihočeská zakysaná smetana čerstvé oblíbené bylinky 1 lžíce citronové štávy sůl, pepř

Brunch se Sýrem na pánev
Ingredience (2 porce) 2 balení Sýru na pánev 2 vejce (uvařená natvrdo nebo zastřená) Na salát: cherry rajčata okurka listový salát 1 lžíce citronové šťávy 1 lžíce oleje sůl Na bramborové placky: 350 g brambor 1 cibulka 1 lžíce mouky sůl olej na smažení

Zeleninové rizoto s krevetami a sýrem
Ingredience (2 porce) High protein Madeland 3 lžíce Jihočeského másla 1 šalotka 4 stroužky česneku 200 g krevet ½ cukety 100 g cherry rajčat 100 ml bílého vína cca 600 ml vývaru bazalka citron

Sladké langoše s Jihočeským tvarohem & jogurtem a čerstvým ovocem
Ingredience (4–6 osob) Na langoše: 500 g hladké mouky 250 ml vlažného čerstvého Jihočeského mléka 20 g čerstvého droždí 1 lžička cukru 1 vejce 1 lžička soli 1 lžíce oleje + olej na smažení Na krém: 400 g Jihočeského tvarohu & jogurtu 2 lžíce moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru kůra z půlky citronu Na ozdobu: čerstvé ovoce podle sezony – maliny, borůvky, jahody, meruňky, kiwi apod. čerstvá máta moučkový cukr na posypání

Bramboráková pizza s Moravským bochníkem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Moravský bochník 500 g brambor 3 stroužky česneku 100 g hladké mouky 2 vejce 100 ml čerstvé Jihočeské smetany 1 lžíce sušené majoránky sůl pepř olej na smažení 2 lžíce majonézy 1 lžíce srirachy pažitka na ozdobu

Smažené bramborové kuličky s taveným sýrem Lipánek, kukuřicí a krémovým dipem
Ingredience (2 porce) Na kuličky: 1 balení taveného sýru Lipánek 4 větší brambory 1 lžička provensálských bylinek 1 stroužek česneku (prolisovaný) 3 větvičky tymiánu (otrhané lístky) 2 lžíce sterilované kukuřice 1 hrst nasekané pažitky (část nechat na ozdobu) špetka muškátového oříšku sůl, pepř podle chuti hladká mouka, vejce s čerstvým Jihočeským mlékem a strouhanka na obalení olej na smažení Na dip: 2 lžíce Jihočeského žervé 1 lžíce majonézy 1 lžíce kečupu 1 lžička citronové šťávy špetka moučkového cukru sůl pepř podle chuti

Chlebový pudink s mlíčkem Lipánek a vanilkovým krémem
Ingredience (2 porce) 3 balení mlíčka Lipánek 1 balení toustového chleba hrst natrhané bagety 2 větší hrušky 1 lžička skořice 2 lžíce moučkového cukru 2 vejce hrst vlašských ořechů ovoce na ozdobu máta na ozdobu med na ozdobu 1 lžíce vanilkové pasty 250 ml čerstvé Jihočeské smetany kůra z jednoho citronu Jihočeské máslo na vymazání formy
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...