Karbanátky s Jihočeskou nivou a bramborovým salátem
Ingredience na 4 porce:
Karbanátky:
- 500 g mletého masa
- 3 stroužky česneku
- 4 vejce
- 0,5 lžičky soli
- pepř
- majoránka
- 1 balení Jihočeské nivy 60 %
- strouhanka
- hladká mouka
- olej na smažení
Bramborový salát:
- 1 kg brambor
- 2 petržele
- 2 mrkve
- 3 lžíce majonézy
- 1 lžíce hořčice
- 3 lžíce tatarky
- 6 sterilovaných okurek
- 0,5 celeru
- sůl
- pepř
- 10 lžic láku z okurek
Návod na přípravu
Nejdřív si připravíme bramborový salát. Brambory uvaříme ve slupce doměkka a poté oloupeme. Zeleninu očistíme a dáme vařit. Po uvaření všechnu zeleninu a brambory nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do mísy a přidáme majonézu, tatarku, hořčici a na kostičky nakrájené okurky. Osolíme a opepříme. Promícháme a zalijeme lákem z okurek. Necháme do druhého dne odpočinout v lednici.
V míse smícháme mleté maso, prolisovaný česnek, majoránku, dvě vejce a na kostičky nakrájenou nivu. Osolíme a opepříme. Promícháme a z hotové směsi tvoříme malé bochánky, které obalíme v trojobale v pořadí vejce, mouka a strouhanka. Obalené karbanátky smažíme dozlatova podáváme s bramborovým salátem.
Podobné recepty

Silvestrovské hvězdičky se sýrem Lipánek
Ingredience • toastový chléb • 3× sýr Lipánek • 250 g šunky • 3 různě barevné papriky

Bagely se sýrem Moravský bochník a uzeným lososem
Ingredience • 500 g hladké mouky • 7 g sušeného droždí • 2 lžíce olivového oleje • 310 ml vlažné vody • sůl • 3 lžíce cukru • sezamová semínka Náplň • sýr Moravský bochník • Jihočeské žervé • avokádo • uzený losos • rukola • ředkvičky • sůl, pepř

Sýrová pizza
Ingredience 100 g Jihočeské nivy 30 % 120 g Blaťáckého zlata 100 g uzeného Tylžského sýru 100 g sýru Madeland light 30 % 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání Těsto: 500 g hladké mouky 1 lžička soli 2 lžíce olivového oleje 1 balení droždí 1 lžička cukru 250 ml vlažné vody

Bramborové placky plněné sýrem Lipánek
Ingredience 500 g uvařených brambor ve slupce 250 g hladké mouky 1 vejce sůl olej na smažení sýr Lipánek 1 balení

Švédské masové koule se sýrem Lipánek
Ingredience 250 g mletého vepřového masa 1 vejce 3 lžíce strouhanky 100 g sýru Lipánek nakrájeného na kostičky sůl pepř muškátový oříšek 300 g brambor 80 g Jihočeského másla 1 lžička hladké mouky 2 lžíce brusinkové marmelády snítka pažitky 0,5 l vývaru nebo vody

Linguine s omáčkou z Tylžského sýra a slaniny
Ingredience 100 g těstovin linguine 1 balení Tylžského sýra 100 g slaniny 100 ml trvanlivé Jihočeské smetany jarní cibulka olivový olej sůl pepř

Lilek zapečený s rajčaty a Madelandem
Ingredience 2 lilky 2 balení sýru Madeland 400 g drcených rajčat 20 g čerstvé bazalky 5 g sušeného oregana 20 g cukru 20 g bílého vinného octa 10 g soli 40 g strouhanky hladká mouka na obalování olej na smažení sůl pepř

Zapečené palačinky s Madelandem
Ingredience 5–6 palačinek 1 balení sýru Madeland 100 g baby špenátu 150 g žampionů 1 menší cibule 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce sójové omáčky 250 ml Jihočeské smetany 1 lžička kukuřičného škrobu 1 vejce sůl, pepř muškátový oříšek Jihočeské máslo na vymazání pekáčku
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...