Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduSýr na pánev
Madeta.cz

Lokše nasladko s Tradičním Lipánkem a ovocem

Lokše jsou oblíbenou pochoutkou, ale na sladko? Věřte, že se tato varianta s Lipánkem stane vaší oblíbenou.

Lokše nasladko s Tradičním Lipánkem a ovocem

Ingredience

  • 400 g brambor vařených ve slupce
  • sůl
  • 130 g hladké mouky
  • mouka na posypání
  • sádlo
  • čerstvé ovoce
  • 1 balení tradičního Lipánka
  • cukr moučka na posypání
  • mák

Návod na přípravu

Vařené brambory nastrouháme najemno. Přisypeme mouku a špetku soli. Zpracujeme těsto, do kterého dle potřeby přidáváme mouku, aby se nelepilo. Těsto rozdělíme na 6 dílů a na pomoučněné ploše vyválíme placky. Na suché pánvi opečeme placky z obou stran. Ještě horké je potřeme sádlem, pocukrujeme a ozdobíme čerstvým ovocem, mákem a Lipánkem.

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na příroduSýr na pánev

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk