Máslové koláčky s Tvarohovým Lipánkem
Že nedodržujete čaj o páté? Nevadí. Tyhle koláčky jsou vhodnou sladkou jednohubkou i k odpolední kávě. Lipánek Tvarohový je ideální méně sladkou náplní pro jakékoli podobné koláčky.
Ingredience
- 350 g hladké mouky
- špetka soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3 lžíce cukru
- 175 ml vlažného Jihočeského mléka
- 85 g Jihočeského másla
- 1 citron
- 2 balení tvarohového Lipánka
- čerstvé jahody
Návod na přípravu
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a cukrem. Přidáme pokrájené Jihočeské máslo a zpracujeme drobenku. Jihočeské mléko ohřejeme a vmícháme lžičku citronové šťávy. Vlijeme do drobenky a promícháme. Vznikne lehce lepivé těsto, které dáme na pomoučený vál a propracujeme tak, aby se z něj dalo tvarovat. Těsto roztáhneme na zhruba 3 cm silný plát a vykrajujeme kolečka. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáta troubě při 200 °C cca 10 minut. Mezitím si připravíme polevu. Citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle. Do misky vymačkáme asi jednu lžičku citronové šťávy a přisypeme moučkový cukr. Šleháme, dokud nevznikne hustý krém. Vychladlé koláčky rozkrojíme a potřeme tvarohovým Lipánkem, ozdobíme jahodami a přiklopíme druhou částí koláčku. Pokapeme citronovou polevou a posypeme citronovou kůrou.
Podobné recepty

Těstoviny s omáčkou z Jihočeského Lipna, šunkou a pažitkou
Rychlá a lehká večeře pro všechny milovníky těstovin. Jihočeské Lipno dodá omáčce příjemnou smetanovou chuť, není ji pak potřeba ani ničím dalším zahušťovat.

Cupcakes red velvet s krémovou polevou z Jihočeského žervé
Red velvet vznikl v New Yorském hotelu Waldorf Astoria. Červený samet je jedním z nejoblíbenějších amerických dortů. Vyzkoušejte ho v menším provedení po česku s Jihočeským máslem a bílým jogurtem Nature.

Romadur s pečenými bylinkovými bramborami a česnekovým dipem
Toužíte po večeři bez masa? Vůně odéru Romaduru přiláká i sousedy.

Malinový tvarožník se zázvorem a Tradičním Lipánkem
V tomto dezertu se dokonale snoubí kyselá chuť se sladkou a lehce štiplavým zázvorem. Jednotlivé komponenty skvěle zjemní Lipánek Tvarohový.

Kuřecí souvlaki s tzatziki a pečenou pitou plněnou uzeným Tylžským sýrem
Připravte si na svém grilu jídlo, které je právem oblíbené nejen v Řecku. S uzeným Tylžským sýrem od Madety to bude teprve lahůdka.

Grilovaný sýr Plesnivec v bylinkách s brusinkovým dipem a bramborami grenaille
Grilovaný hermelín je už trochu nuda, nemyslíte? Co vyzkoušet Plesnivec?

Sekaný vepřový steak s balkánským sýrem, ajvarem a lehkým salátkem
Při nákupu na grilovací párty by určitě bylo dobré myslet i na Jihočeský balkánský sýr. Možností je více, než jen Šopský salát. Použít sýr můžete i do placiček z mletého vepřového masa.

Hovězí tatarák s grilovanou topinkou a Tylžským sýrem
Tatarák a topinka je nejen skvělý začátek večera, jehož součástí je alkohol. Pokud na topince necháte zapéct sýr, navíc ještě Tylžský, tato pochoutka získá další rozměr.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...