Portobello hamburger s Jihočeskou nivou
Ingredience (4 porce)
- 1× Jihočeská niva 60 %
- 4 hamburgerové housky
- 4 žampiony portobello
- 1 lžíce olivového oleje
- salát
- rajče
- 2 cibule
- 1 lžíce Jihočeského másla
- 1 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce majonézy
- 1 lžíce kečupu
- 2 kyselé okurky
- 1/2 mleté papriky
- sůl, pepř
Návod na přípravu
Cibule nakrájíme na kolečka a opečeme na másle do zlatova. K cibuli přidáme cukr a necháme ho za stálého míchání zkaramelizovat. Cibuli necháme vychladnout.
Žampiony očistíme, seřízneme nožičku, pokapeme olivovým olejem a vydatně je zasypeme Jihočeskou nivou. Dáme je péct do předehřáté trouby na 190 stupňů asi 15 minut.
Než se žampiony zapečou, připravíme si dip z majonézy, kečupu, sušené papriky a nadrobno nakrájené kyselé okurky. Dochutíme solí a pepřem.
Hamburgerové housky podélně rozkrojíme a vnitřní strany housky opečeme na pánvi. Na spodní část housky dáme připraveny dip, salát, rajče, zapečené portobello s Jihočeskou nivou, zkaramelizovanou cibulku a přiklopíme horní houskou.
Podobné recepty
Mini pizza do krabičky se sýrem Lipánek
Ingredience 1 balení sýru Lipánek 30% 500 g hladké mouky 250 ml vlažné vody 3 lžíce olivového oleje 10 g čerstvého droždí 1 lžička cukru 1 plechovka drcených rajčat špetka oregana špetka sušeného česneku sůl pepř 1 hrst čerstvé bazalky 2 párky 1 žlutá paprika 6 cherry rajčat 1 hrst kukuřice ½ zelené natě pórku
Salát s glazovanou dýní, Sýrem na pánev, granátovým jablkem, ořechy a medovo-jogurtovým dresinkem
Ingredience 2 balení Sýru na pánev 1 dýně Hokkaidó 1 granátové jablko 2 saláty little gem 1 hrst lístků červené řepy 3 lžíce medu 5 větviček tymiánu 1 hrst plátkovaných mandlí 200 g Jihočeského bílého jogurtu Nature sůl pepř 2 lžíce olivového oleje špetka sušeného česneku 1 hrst petrželových listů
Studený bramborový krém s Jihočeským syrečkem
Ingredience 1 balení Jihočeského syrečku 6 brambor 1 cibule 1 pórek 2 stroužky česneku 3 bobkové listy 2 litry zeleninového vývaru 200 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání sůl pepř 2 špetky muškátového oříšku 1 lžička uzené papriky 1 lžička sušeného česneku špetka mletého kmínu 6 lžic olivového oleje 2 lžíce Jihočeského másla 1 hrst pažitky
Sýrové rizoto s kuřecím masem
Ingredience (2 porce) 1 Lipánek jemný sýr kuřecí prsní nebo stehenní řízky 1 hrnek rýže Arborio (250 g) 4 lžíce Jihočeského másla 1 cibule 2 stroužky česneku 150 ml bílého vína 1 l kuřecího vývaru 2 hrsti špenátu sůl, pepř
Pikantní medový Sýr na pánev
Ingredience (2 porce) Sýr na pánev klasik Jihočeské žervé celozrnná houska hruška hrst vlašských ořechů Na pikantní omáčku: 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 1 lžíce sójové omáčky 1 lžička chilli vloček
Bramborové misky se sýrem Lipánek
Ingredience Lipánek plátkový sýr 500 g menších brambor 2 lžíce Jihočeské zakysané smetany 50 g šunky 1 jarní cibulka 1 vejce 2 lžíce olivového oleje
Masové koule se sýrovou omáčkou
Ingredience (4 porce) Na masové koule: 500 g hovězího masa (nebo mix vepřového a hovězího) 1 menší cibule 1 vejce 2 lžíce strouhanky sůl, pepř Na sýrovou omáčku: 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce másla 250 ml vývaru 250 ml Jihočeského mléka 4 trojúhelníčky taveného sýra Lipánek 1 lžíce sójové omáčky sůl, pepř
Zapečené barevné těstoviny s Lipánkem Zlaťáčkem, kuřecím masem, pórkem, rajčaty a hořčičnou omáčkou
Ingredience (2 porce) 200 g barevných těstovin 2 balení Lipánka Zlaťáčka 200 g kuřecích prsou ½ pórku 10 cherry rajčat 20 g hladké mouky 1 lžíce Jihočeského másla olivový olej 250 ml Jihočeské smetany 100 ml slepičího vývaru 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička hrubozrnné hořčice sůl pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...