Portobello hamburger s Jihočeskou nivou
Ingredience (4 porce)
- 1× Jihočeská niva 60 %
- 4 hamburgerové housky
- 4 žampiony portobello
- 1 lžíce olivového oleje
- salát
- rajče
- 2 cibule
- 1 lžíce Jihočeského másla
- 1 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce majonézy
- 1 lžíce kečupu
- 2 kyselé okurky
- 1/2 mleté papriky
- sůl, pepř
Návod na přípravu
Cibule nakrájíme na kolečka a opečeme na másle do zlatova. K cibuli přidáme cukr a necháme ho za stálého míchání zkaramelizovat. Cibuli necháme vychladnout.
Žampiony očistíme, seřízneme nožičku, pokapeme olivovým olejem a vydatně je zasypeme Jihočeskou nivou. Dáme je péct do předehřáté trouby na 190 stupňů asi 15 minut.
Než se žampiony zapečou, připravíme si dip z majonézy, kečupu, sušené papriky a nadrobno nakrájené kyselé okurky. Dochutíme solí a pepřem.
Hamburgerové housky podélně rozkrojíme a vnitřní strany housky opečeme na pánvi. Na spodní část housky dáme připraveny dip, salát, rajče, zapečené portobello s Jihočeskou nivou, zkaramelizovanou cibulku a přiklopíme horní houskou.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Batátové toasty s pečenou zeleninou
Ingredience batát Jihočeské pomazánkové tradiční bez laktózy zelenina k pečení (např. paprika, mrkev, cuketa) olivový olej sůl avokádo

Veselé svačinky do školy
Ingredience chléb nebo bagetka 1 tavený sýr Lipánek šunkový pažitka cherry rajčata kukuřice ředkvičky malé listy špenátu nebo bylinky

Dětská mini pizza se sýrem Lipánek 48 %
Ingredience (2 porce) 3 mini placky na pizzu nebo malé tortilly kečup na potření sušené oregano 4 plátky plátkového sýra Lipánek plátky šunky plátkový salám olivy, rajčátka, paprika rukola a špenát na ozdobu

Avokádový toast
Ingredience (1 porce) Avokádová pomazánka: 1 avokádo 1 Jihočeské žervé 1 lžíce citronové šťávy sůl, pepř Servírování: chléb několik listů špenátu slanina 1–2 vejce balkánský sýr černé sezamové semínko hrachové výhonky
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...