myslíme na příroduVyhraj s romadurem
Madeta.cz

Pšenično-žitný cottage chléb

40 minut + kynutí cca 1,5 hodiny

náročnost:

přehled receptů

Pšenično-žitný cottage chléb

Ingredience (8 porcí)

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g žitné mouky
  • 1 Jihočeský cottage
  • 1 lžíce medu
  • 7 g sušeného droždí
  • 350 g vody
  • 14 g soli
     

Návod na přípravu

Veškeré suroviny smícháme v míse. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Zadělaný chléb přendáme do formy a necháme asi hodinu a půl kynout.

Chléb pečeme v předehřáté troubě na 220 °C 15 minut, poté troubu stáhneme na 200 °C a pečeme dalších 25 minut dozlatova.
 

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduVyhraj s romadurem

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk