Roláda z mletého masa se sýrem Primator od Madety, špenátem a slaninou
Ingredience (4 porce)
- 500 g mletého masa (mix hovězího a vepřového masa)
- ½ vaničky špenátu
- 1 balení sýru Primator od Madety
- 1 balení slaniny
- 5 vajec
- 200 ml čerstvé Jihočeské smetany
- 2 hrsti strouhanky
- 150 g Jihočeského másla + 1 lžíce
- sůl
- pepř
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička uzené papriky
- 1 kg brambor
- 300 ml čerstvého Jihočeského plnotučného mléka
- 1 hrst pažitky
- 2 lžíce majonézy
- šťáva z půlky citronu
Návod na přípravu
Mleté maso okořeníme, zalijeme čerstvou Jihočeskou smetanou, přidáme 1 vejce, strouhanku, promícháme a necháme alespoň hodinku odležet v lednici. Na jedné lžíci Jihočeského másla připravíme míchaná vejce, která osolíme a opepříme. Pečicí papír vložíme na plech a pokapeme vodou. Na takto připravený pečicí papír rozprostřeme rovnoměrně mleté maso, poklademe slaninou, vejci, sýrem Primator od Madety a špenátem. Zarolujeme a pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C cca 40 minut. Během pečení potíráme vodou. Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření vyšleháme s rozehřátým čerstvým Jihočeským mlékem a Jihočeským máslem. Přidáme pažitku a osolíme.
Roládu podáváme s bramborovou kaší a majonézou smíchanou s citronovou šťávou.
Tento recept je vhodný dokonce i pro celiaky. Upravenou verzi receptu najdete zde.
Podobné recepty
Sýrové prkénko
Ingredience (6 porcí) Sýrařův výběr Tylžský sýr Sýrařův výběr Moravský bochník Madeland uzený Primator plátkový sýr Romadur Klášterní Kamadet Jihočeská niva Blaťácké zlato s vlašskými ořechy Blatácké zlato se zeleným pepřem hroznové víno, švestky, granátové jablko slané semínkové krekry, slané oplatky, pečivo čerstvý rozmarýn, tymián
Tortillové mini quiche
Ingredience (2 porce) Lipánek Zlaťáček 2 tortilly 6 vajec 2 lžíce Jihočeské smetany špetka soli 100 g slaniny kousek pórku (asi 10 cm)
Vánoční košíčky s Jihočeskou nivou a ořechy
Ingredience (cca 30 košíčků) 220 g hladké mouky 140 g Jihočeského másla 1 vejce špetka soli špetka pepře špetka tymiánu Náplň: 120 g Jihočeské nivy 2 lžíce medu 1 lžíce Jihočeského žervé hrst nasekaných vlašských ořechů pepř
Vánoční sýrové a šunkové rolky ze sýru Primator s jablkem a křenem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Primator 1 balení kvalitní šunky 3 jablka 2 lžíce strouhaného křenu 2 lžíce Jihočeského žervé 1 lžíce majonézy 1 lžička hrubozrnné hořčice ½ lžičky dijonské hořčice 2 lžičky citronové šťávy 2 lžičky medu sůl pepř špetka tymiánových lístků salát dle chuti hrst cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje
Vánoční stromeček se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience (1 plech) 1 balení listového těsta (chlazené nebo rozmrazené) kečup oregano šunka sýr Lipánek Zlaťáček 1 vejce na potření sezam na posypání čerstvý tymián na ozdobení
Ovesná kaše se skořicí, pečenými švestkami a hruškou
Ingredience (2 porce) 150 g ovesné vločky 2 balení sladkého mlíčka Lipánek špetka skořice 1 lžička cukru špetka soli 8–10 švestek ½ hrušky 2 lžíce medu 1 lžíce sušeného strouhaného kokosu 1 lžíce třtinového cukru 1 lžička Jihočeského másla 1 lžička citronové šťávy 1 lžička moučkového cukru
Dokonalá turecká vejce
Ingredience (2 porce) 1 Jihočeská zakysaná smetana 4 vejce hrst čerstvého kopru 1 stroužek česneku špetka soli 2 lžíce octa Chilli máslo 4 lžíce Jihočeského másla ¼ lžičky chilli koření ¼ lžičky chilli vloček ¼ lžičky mleté papriky špetka soli
Podzimní zapečený rýžový pudink
Ingredience (2 porce): 100 g jasmínové rýže 2,5–3× vanilkové mléko Lipánek 2 lžíce Jihočeského másla (30 g) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamonu ¼ lžičky kurkumy 2 vanilkové cukry 2 lžíce švestkových povidel 1 lžíce třtinového cukru na zapečení
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


