Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduSýr na pánev
Madeta.cz

Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem

20 minut

náročnost:

přehled receptů

Hamburger je klasika každého letního grilování. S Jihočeským syrečkem ho ale připravují jen opravdoví gurmáni.

Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem

Ingredience:

  • 2 plechovky červených fazolí
  • 1 červená cibule + 1 cibule na ozdobení
  • 80 g strouhanky + na obalení
  • směs bylinek (bazalka, koriandr, petržel)
  • 50 g quinoy
  • 1 žloutek
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • 8 plátků grilované papriky
  • 4 balení syrečku
  • 4 housky na hamburger
  • 2 rajčata
  • ledový salát
  • 8 plátků grilovaného lilku
  • bazalkové pesto

Návod na přípravu

Fazole scedíme a rozmixujeme. Poté smícháme s červenou cibulí, strouhankou. nasekanými bylinkami, vařenou quinoou, žloutkem, solí, pepřem a necháme 10 minut odležet. Z hotové hmoty vytvarujeme hamburgery, které ještě obalíme ve strouhance z obou stran a pečeme na pánvi nebo grilu. Housky rozřízneme, opečeme z obou stran dozlatova a potřeme obě půlky bazalkovým pestem. Ledový salát, rajčata a červenou cibuli nakrájíme na tenké plátky. Na housku položíme grilovaný lilek, ledový salát, grilovanou papriku, hamburger, červenou cibuli, rajčata a navrch poklademe grilovaným či čerstvým syrečkem. Celé uzavřeme vrchní půlkou housky a můžeme podávat.

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na příroduSýr na pánev

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk