Rýžové koule se sýrem Lipánek plněné mletým masem
Ingredience (na 12 koulí)
Rýžové koule:
- 250 g rýže arborio
- 1,3 l vody
- 20 g Jihočeského másla
- sůl
- olivový olej
- 50 g sýru Lipánek 48%
Masová směs:
- 200 g mletého hovězího masa
- 0,5 cibule
- 200 ml sekaných rajčat
- 100 g sýru Lipánek 48%
- 20 g Jihočeského másla
- sůl
- pepř
- 50 g mraženého hrášku
- 200 g hladké mouky
- 300 g strouhanky
- sůl
- olej na smažení
Návod na přípravu
Do hrnce nalijeme olivový olej, lehce opražíme suchou rýži, zalijeme 1 litrem vody, osolíme a vaříme do změknutí. Po uvaření vmícháme 50 g sýra Lipánek a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme masovou směs. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, rajčata, osolíme a opepříme. Vaříme cca 30 minut. Nakonec přidáme hrášek a zbytek sýra Lipánek. Ze studené rýže vytvarujeme kuličky, do kterých uděláme prstem důlek a naplníme je masovou směsí. Mouku smícháme s 300 ml vody. Hotové kuličky obalíme v mouce a strouhance. Obalení opakujeme dvakrát. Pečeme ve větším množství oleje dozlatova.
Podobné recepty
Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka
Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje
High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr
Salát s vejcem plněným směsí ze žloutků, taveného sýru Lipánek a hořčice
Ingredience (2 porce) 2 hlávky salátu little gem 1 menší hlávka radicchia hrst zeleného hrášku 10 cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička citronové šťávy 4 vejce 60 g taveného sýru Lipánek 1 lžička plnotučné hořčice 1 lžička majonézy sůl čerstvě mletý černý pepř
Bramborové gnocchi s dýní, sýrem Lipánek a kopřivami
Ingredience (2 porce) 400 g bramborových gnocchi 150 g dýně Hokkaido nakrájené na malé kostičky 80 g sýra Lipánek 30 % 20 g čerstvých kopřiv 100 g Jihočeského másla 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 2 lžíce olivového oleje 1 stroužek česneku sůl čerstvě mletý černý pepř nasekaná pažitka na ozdobu
Těstoviny s Jihočeským žervé, citronem, zeleným hráškem a mátou
Ingredience (2 porce) 200 g těstovin 150 g Jihočeského žervé Madeta 40 ml citronové šťávy + 1 lžička nastrouhané kůry z 1 citronu 120 g mraženého zeleného hrášku 1 stroužek česneku 1 lžíce olivového oleje 8–10 lístků čerstvé máty sůl čerstvě mletý pepř hrst strouhaného sýru Sýrařův výběr
Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř
Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


