Salát s vejcem plněným směsí ze žloutků, taveného sýru Lipánek a hořčice
Ingredience (2 porce)
- 2 hlávky salátu little gem
- 1 menší hlávka radicchia
- hrst zeleného hrášku
- 10 cherry rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička citronové šťávy
- 4 vejce
- 60 g taveného sýru Lipánek
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 lžička majonézy
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
Návod na přípravu
Omyté listy salátu nakrájíme na větší kusy, radicchio natrháme na menší části. V misce smícháme olivový olej, dijonskou hořčici, citronovou šťávu a med, dochutíme solí a pepřem.
Vejce uvaříme natvrdo (cca 10 minut v mírně vroucí vodě). Rozpůlíme je a vyndáme žloutky. Žloutky rozmačkáme a smícháme s plnotučnou hořčicí, taveným sýrem Lipánek a majonézou. Směsí naplníme bílky pomocí cukrářského sáčku. K salátu přidáme hrášek a rozpůlená cherry rajčata. Smícháme s dresinkem a případně dosolíme. Na talíř rozprostřeme salát a navrch položíme plněná vejce.
Podobné recepty

Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka

Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje

High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr

Bramborové gnocchi s dýní, sýrem Lipánek a kopřivami
Ingredience (2 porce) 400 g bramborových gnocchi 150 g dýně Hokkaido nakrájené na malé kostičky 80 g sýra Lipánek 30 % 20 g čerstvých kopřiv 100 g Jihočeského másla 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 2 lžíce olivového oleje 1 stroužek česneku sůl čerstvě mletý černý pepř nasekaná pažitka na ozdobu

Valašská pomazánka s Jihočeskou zakysanou smetanou
Ingredience (4 porcí) 250 g kysaného bílého zelí 150 g slaniny v plátcích 50 g majonézy 2 jarní cibulky 180 g Jihočeské zakysané smetany 15 % sůl čerstvě mletý černý pepř čerstvý chléb k podávání

Těstoviny s Jihočeským žervé, citronem, zeleným hráškem a mátou
Ingredience (2 porce) 200 g těstovin 150 g Jihočeského žervé Madeta 40 ml citronové šťávy + 1 lžička nastrouhané kůry z 1 citronu 120 g mraženého zeleného hrášku 1 stroužek česneku 1 lžíce olivového oleje 8–10 lístků čerstvé máty sůl čerstvě mletý pepř hrst strouhaného sýru Sýrařův výběr

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...