Sladký puding s trhanou bábovkou a ovocem
Ingredience (2 porce)
- 500 ml vanilkového mlíčka Lipánek
- 3 žloutky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 3 lžíce cukru
- 1 lžíce vanilkové pasty
- 4 lžíce hladké mouky
- ½ lžičky kypřicího prášku
- 3 lžíce cukru moučka
- 3 lžíce kakaa
- 1 vejce
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce čerstvého Jihočeského mléka
- 4 jahody
- hrst borůvek
- hrst máty
- špetka soli
Návod na přípravu
V misce vyšleháme žloutky do pěny. Dvě třetiny vanilkového mlíčka Lipánek společně s cukrem, solí a vanilkovou pastou přivedeme k varu. Ve zbylé třetině vanilkového mlíčka Lipánek rozmícháme kukuřičný škrob, přilijeme k horké směsi a mícháme, dokud nebude puding dostatečně hustý. Na závěr přidáme žloutky a za stálého míchání povaříme cca 1–2 minuty. Ještě horký puding nalijeme do misek.
V míse smícháme mouku, kypřicí prášek, kakao, cukr moučku, vejce, čerstvé Jihočeské mléko a olej. Těsto nalijeme do hrnku a vložíme do mikrovlné trouby cca na 3–4 minuty. Hotovou bábovku natrháme do misek s pudingem a ozdobíme ovocem a mátou.
Podobné recepty
Mini pizza do krabičky se sýrem Lipánek
Ingredience 1 balení sýru Lipánek 30% 500 g hladké mouky 250 ml vlažné vody 3 lžíce olivového oleje 10 g čerstvého droždí 1 lžička cukru 1 plechovka drcených rajčat špetka oregana špetka sušeného česneku sůl pepř 1 hrst čerstvé bazalky 2 párky 1 žlutá paprika 6 cherry rajčat 1 hrst kukuřice ½ zelené natě pórku
Bublanina s Lipánkem bez laktózy a meruňkami
Ingredience 250 g Lipánka bez laktózy 280 g polohrubé mouky + na vysypání formy 1 kypřicí prášek 180 g moučkového cukru + na ozdobu 150 ml oleje + na vymazání pečicí formy 2 vejce čerstvé meruňky nebo jiné sezónní ovoce
Bylinková pomazánka s taveným sýrem Lipánek, sušenými rajčaty a nakládanými cibulkami
Ingredience 5 trojúhelníčků taveného sýra Lipánek 200 g Jihočeského žervé 1 hrst pažitky 1 hrst petrželky + na ozdobu 2 lžíce sušených rajčat špetka uzené papriky špetka sušeného česneku špetka sušené cibule 1 lžíce nakládaných cibulek + na ozdobu sůl pepř ciabatta
Salát s glazovanou dýní, Sýrem na pánev, granátovým jablkem, ořechy a medovo-jogurtovým dresinkem
Ingredience 2 balení Sýru na pánev 1 dýně Hokkaidó 1 granátové jablko 2 saláty little gem 1 hrst lístků červené řepy 3 lžíce medu 5 větviček tymiánu 1 hrst plátkovaných mandlí 200 g Jihočeského bílého jogurtu Nature sůl pepř 2 lžíce olivového oleje špetka sušeného česneku 1 hrst petrželových listů
Studený bramborový krém s Jihočeským syrečkem
Ingredience 1 balení Jihočeského syrečku 6 brambor 1 cibule 1 pórek 2 stroužky česneku 3 bobkové listy 2 litry zeleninového vývaru 200 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání sůl pepř 2 špetky muškátového oříšku 1 lžička uzené papriky 1 lžička sušeného česneku špetka mletého kmínu 6 lžic olivového oleje 2 lžíce Jihočeského másla 1 hrst pažitky
Mléčný koláč
Ingredience 1,5 l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 130 g hladké mouky + na posypání formy 300 g cukru 100 g solamylu 50 g Jihočeského másla + na potření formy 2 lžičky vanilkové pasty 4 vejce 2 lžíce vody 1 lžička skořice 20 g moučkového cukru 1 banán 90 g Jihočeského žervé ovoce na ozdobu
Sýrové rizoto s kuřecím masem
Ingredience (2 porce) 1 Lipánek jemný sýr kuřecí prsní nebo stehenní řízky 1 hrnek rýže Arborio (250 g) 4 lžíce Jihočeského másla 1 cibule 2 stroužky česneku 150 ml bílého vína 1 l kuřecího vývaru 2 hrsti špenátu sůl, pepř
Portobello hamburger s Jihočeskou nivou
Ingredience (4 porce) 1× Jihočeská niva 60 % 4 hamburgerové housky 4 žampiony portobello 1 lžíce olivového oleje salát rajče 2 cibule 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce třtinového cukru 3 lžíce majonézy 1 lžíce kečupu 2 kyselé okurky 1/2 mleté papriky sůl, pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...