Sladký salát s Jihočeským cottagem
Ovocný salát s cottagem je skvělý v mnoha variantách. Ať už s naším čerstvým sýrem z jižních Čech smícháte jahody, hrušky, borůvky nebo všechno dohromady, vždy vznikne výborný sladký dezert. Zkusit ale můžete i exotičtější verzi. Třeba tuhle.
Ingredience (2 porce)
- ½ malé dýně hokkaido
- 1 Jihočeský cottage
- 80 g quinoi
- 40 g rozinek
- 100 g vlašských ořechů
- 1 granátové jablko
- 1 limeta
- 3 snítky máty
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
Návod na přípravu
Quinou uvařte ve vodě – vaří se přibližně 20 minut v poměru 2: 1 (2x více vody než quinoi).
Během vaření quinoi připravte dýni. Hokkaido není třeba loupat, takže stačí dýni umýt a vydlabat z ní vlákna se semínky. Poté ji nakrájejte na měsíčky (2 cm široké) a promíchejte v míse se lžící olivového oleje. Kousky dýně vyskládejte na plech a dejte je péci na cca 20 minut do trouby vyhřáté na 220 °C. Dýni ale samozřejmě skvěle připravíte i na grilu.
Vyloupejte jadérka z granátového jablka (doporučujeme v míse se studenou vodou, abyste se lépe zbavili nejedlých lůžek, která vyplavou a lze je tak snadno slít).
A teď již stačí jen připravené suroviny promíchat. Nejdříve samostatně ochuťte Jihočeský cottage. Vmíchejte do něj med, šťávu z limety a nadrobno nasekané lístky máty. Smíchejte uvařenou quinou s jadérky z granátového jablka, rozinkami, nadrcenými ořechy a ochuceným cottagem. K salátu přidejte opečenou dýni.
Podobné recepty
Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka
Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje
High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr
Salát s vejcem plněným směsí ze žloutků, taveného sýru Lipánek a hořčice
Ingredience (2 porce) 2 hlávky salátu little gem 1 menší hlávka radicchia hrst zeleného hrášku 10 cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička citronové šťávy 4 vejce 60 g taveného sýru Lipánek 1 lžička plnotučné hořčice 1 lžička majonézy sůl čerstvě mletý černý pepř
Bramborové gnocchi s dýní, sýrem Lipánek a kopřivami
Ingredience (2 porce) 400 g bramborových gnocchi 150 g dýně Hokkaido nakrájené na malé kostičky 80 g sýra Lipánek 30 % 20 g čerstvých kopřiv 100 g Jihočeského másla 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 2 lžíce olivového oleje 1 stroužek česneku sůl čerstvě mletý černý pepř nasekaná pažitka na ozdobu
Těstoviny s Jihočeským žervé, citronem, zeleným hráškem a mátou
Ingredience (2 porce) 200 g těstovin 150 g Jihočeského žervé Madeta 40 ml citronové šťávy + 1 lžička nastrouhané kůry z 1 citronu 120 g mraženého zeleného hrášku 1 stroužek česneku 1 lžíce olivového oleje 8–10 lístků čerstvé máty sůl čerstvě mletý pepř hrst strouhaného sýru Sýrařův výběr
Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř
Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


