Sladký salát s Jihočeským cottagem
Ovocný salát s cottagem je skvělý v mnoha variantách. Ať už s naším čerstvým sýrem z jižních Čech smícháte jahody, hrušky, borůvky nebo všechno dohromady, vždy vznikne výborný sladký dezert. Zkusit ale můžete i exotičtější verzi. Třeba tuhle.
Ingredience (2 porce)
- ½ malé dýně hokkaido
- 1 Jihočeský cottage
- 80 g quinoi
- 40 g rozinek
- 100 g vlašských ořechů
- 1 granátové jablko
- 1 limeta
- 3 snítky máty
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
Návod na přípravu
Quinou uvařte ve vodě – vaří se přibližně 20 minut v poměru 2: 1 (2x více vody než quinoi).
Během vaření quinoi připravte dýni. Hokkaido není třeba loupat, takže stačí dýni umýt a vydlabat z ní vlákna se semínky. Poté ji nakrájejte na měsíčky (2 cm široké) a promíchejte v míse se lžící olivového oleje. Kousky dýně vyskládejte na plech a dejte je péci na cca 20 minut do trouby vyhřáté na 220 °C. Dýni ale samozřejmě skvěle připravíte i na grilu.
Vyloupejte jadérka z granátového jablka (doporučujeme v míse se studenou vodou, abyste se lépe zbavili nejedlých lůžek, která vyplavou a lze je tak snadno slít).
A teď již stačí jen připravené suroviny promíchat. Nejdříve samostatně ochuťte Jihočeský cottage. Vmíchejte do něj med, šťávu z limety a nadrobno nasekané lístky máty. Smíchejte uvařenou quinou s jadérky z granátového jablka, rozinkami, nadrcenými ořechy a ochuceným cottagem. K salátu přidejte opečenou dýni.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Batátové toasty s pečenou zeleninou
Ingredience batát Jihočeské pomazánkové tradiční bez laktózy zelenina k pečení (např. paprika, mrkev, cuketa) olivový olej sůl avokádo

Veselé svačinky do školy
Ingredience chléb nebo bagetka 1 tavený sýr Lipánek šunkový pažitka cherry rajčata kukuřice ředkvičky malé listy špenátu nebo bylinky

Dětská mini pizza se sýrem Lipánek 48 %
Ingredience (2 porce) 3 mini placky na pizzu nebo malé tortilly kečup na potření sušené oregano 4 plátky plátkového sýra Lipánek plátky šunky plátkový salám olivy, rajčátka, paprika rukola a špenát na ozdobu

Avokádový toast
Ingredience (1 porce) Avokádová pomazánka: 1 avokádo 1 Jihočeské žervé 1 lžíce citronové šťávy sůl, pepř Servírování: chléb několik listů špenátu slanina 1–2 vejce balkánský sýr černé sezamové semínko hrachové výhonky
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...