Sladký salát s Jihočeským cottagem
Ovocný salát s cottagem je skvělý v mnoha variantách. Ať už s naším čerstvým sýrem z jižních Čech smícháte jahody, hrušky, borůvky nebo všechno dohromady, vždy vznikne výborný sladký dezert. Zkusit ale můžete i exotičtější verzi. Třeba tuhle.
Ingredience (2 porce)
- ½ malé dýně hokkaido
- 1 Jihočeský cottage
- 80 g quinoi
- 40 g rozinek
- 100 g vlašských ořechů
- 1 granátové jablko
- 1 limeta
- 3 snítky máty
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
Návod na přípravu
Quinou uvařte ve vodě – vaří se přibližně 20 minut v poměru 2: 1 (2x více vody než quinoi).
Během vaření quinoi připravte dýni. Hokkaido není třeba loupat, takže stačí dýni umýt a vydlabat z ní vlákna se semínky. Poté ji nakrájejte na měsíčky (2 cm široké) a promíchejte v míse se lžící olivového oleje. Kousky dýně vyskládejte na plech a dejte je péci na cca 20 minut do trouby vyhřáté na 220 °C. Dýni ale samozřejmě skvěle připravíte i na grilu.
Vyloupejte jadérka z granátového jablka (doporučujeme v míse se studenou vodou, abyste se lépe zbavili nejedlých lůžek, která vyplavou a lze je tak snadno slít).
A teď již stačí jen připravené suroviny promíchat. Nejdříve samostatně ochuťte Jihočeský cottage. Vmíchejte do něj med, šťávu z limety a nadrobno nasekané lístky máty. Smíchejte uvařenou quinou s jadérky z granátového jablka, rozinkami, nadrcenými ořechy a ochuceným cottagem. K salátu přidejte opečenou dýni.
Podobné recepty
Sýrové prkénko
Ingredience (6 porcí) Sýrařův výběr Tylžský sýr Sýrařův výběr Moravský bochník Madeland uzený Primator plátkový sýr Romadur Klášterní Kamadet Jihočeská niva Blaťácké zlato s vlašskými ořechy Blatácké zlato se zeleným pepřem hroznové víno, švestky, granátové jablko slané semínkové krekry, slané oplatky, pečivo čerstvý rozmarýn, tymián
Tortillové mini quiche
Ingredience (2 porce) Lipánek Zlaťáček 2 tortilly 6 vajec 2 lžíce Jihočeské smetany špetka soli 100 g slaniny kousek pórku (asi 10 cm)
Pečené hrušky s medem, Jihočeskou nivou a vlašskými ořechy
Ingredience (4 porce) 4 pevnější hrušky 100 g Jihočeské nivy 45% 2 lžíce medu 50 g vlašských ořechů čerstvý rozmarýn
Vánoční košíčky s Jihočeskou nivou a ořechy
Ingredience (cca 30 košíčků) 220 g hladké mouky 140 g Jihočeského másla 1 vejce špetka soli špetka pepře špetka tymiánu Náplň: 120 g Jihočeské nivy 2 lžíce medu 1 lžíce Jihočeského žervé hrst nasekaných vlašských ořechů pepř
Vánoční sýrové a šunkové rolky ze sýru Primator s jablkem a křenem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Primator 1 balení kvalitní šunky 3 jablka 2 lžíce strouhaného křenu 2 lžíce Jihočeského žervé 1 lžíce majonézy 1 lžička hrubozrnné hořčice ½ lžičky dijonské hořčice 2 lžičky citronové šťávy 2 lžičky medu sůl pepř špetka tymiánových lístků salát dle chuti hrst cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje
Vánoční stromeček se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience (1 plech) 1 balení listového těsta (chlazené nebo rozmrazené) kečup oregano šunka sýr Lipánek Zlaťáček 1 vejce na potření sezam na posypání čerstvý tymián na ozdobení
Ovesná kaše se skořicí, pečenými švestkami a hruškou
Ingredience (2 porce) 150 g ovesné vločky 2 balení sladkého mlíčka Lipánek špetka skořice 1 lžička cukru špetka soli 8–10 švestek ½ hrušky 2 lžíce medu 1 lžíce sušeného strouhaného kokosu 1 lžíce třtinového cukru 1 lžička Jihočeského másla 1 lžička citronové šťávy 1 lžička moučkového cukru
Dokonalá turecká vejce
Ingredience (2 porce) 1 Jihočeská zakysaná smetana 4 vejce hrst čerstvého kopru 1 stroužek česneku špetka soli 2 lžíce octa Chilli máslo 4 lžíce Jihočeského másla ¼ lžičky chilli koření ¼ lžičky chilli vloček ¼ lžičky mleté papriky špetka soli
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


