Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
Ingredience
- 1 balení Jihočeského cottage
- 1 balení Jihočeského Nature bílého jogurtu
- 250 ml Jihočeského podmáslí
- 250 g kuřecích prsou
- 1 okurka
- 20 g kopru
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
- hladká mouka
- rajčata
- 2 housky typu kaiserka
- sůl
- pepř
Návod na přípravu
Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a do druhého dne marinujeme v podmáslí.
Nakrájenou (příp. nastrouhanou) okurku zbavenou semínek osolíme, opepříme, přidáme jogurt, olivový olej, nasekaný kopr a promícháme. Dle chuti můžeme přidat citron či malý stroužek česneku. Namarinované kuře obalíme v hladké mouce a smažíme v silné vrstvě oleje či ve fritovacím hrnci dozlatova (190 °C cca 4 min.). Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku, následně zakápneme citronem. Kaiserky podélně rozřízneme, poklademe vrstvou Jihočeského cottage a vložíme nakrájená rajčátka. Přidáme smažené kuře, které pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Potřeme tzatziki a přiklopíme druhou půlkou housky.
Podobné recepty
Tart s Blaťáckým zlatem
Ingredience 1 balení Blaťáckého zlata 1 balení listového těsta 6 plátků slaniny 6 ks růžičkové kapusty 1 žlutá paprika 1 cibule 1 balení Jihočeské zakysané smetany pažitka sůl pepř špetka muškátového oříšku tymián
Zapečené zeleninové ragú s krutony a sýrem Madeland
Ingredience (2 porce) 100 g červené papriky 100 g cherry rajčat 100 g cukety 100 g lilku 50 g cibule 2 lžíce olivového oleje 3 stroužky česneku 1 lžíce čerstvého tymiánu 1 lžíce čerstvého rozmarýnu 2 bobkové listy 1 lžíce čerstvé bazalky 200 g bagety 100 g sýru Madeland 500 g drcených rajčat 2 lžíce bílého vinného octa 1 lžíce cukru 1 lžíce soli pepř
Skořicové rolky z kynutého těsta se sladkou pomazánkou Lipánek
Ingredience (6 ks) 400 g hladké mouky 250 ml čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 45 g Jihočeského másla 2 lžíce cukru 0,5 kostky droždí sůl Náplň: 100 g cukru 1 lžíce skořice 1 balení sladké pomazánky Lipánek + 1 balení sladké pomazánky Lipánek na potření (dle chuti)
Opečené bramborové šišky s mákem a s krémem z vanilkového Lipánka
Ingredience (2 porce) 400 g brambor 0,5 lžičky soli 1 vejce 220 g hrubé mouky 1 lžíce cukru 0,5 lžíce máku 50 g Jihočeského másla 2 balení tradičního Lipánka 100 g mražených borůvek nebo lesní směsi 0,5 lžíce citronové šťávy 1,5 lžíce moučkového cukru kůra z půlky citronu
Bramborový salát s Romadurem
Ingredience (6 porcí) 800 g uvařených brambor 1 Romadur 4 vejce hrst kopru 5 kyselých okurek 1 jarní cibulka 4 lžíce majonézy sůl, pepř
Trhací chléb se sýrem Lipánek gouda
Indredience (8 porcí) 320 g hladké mouky 80 g celozrnné žitné mouky 20 g olivového oleje 250 g vlažné vody 7 g sušeného droždí 9 g soli 1/2 lžičky drceného kmínu Náplň: 3× sýr Lipánek gouda Česnekové máslo: 100 g Jihočeského másla pokojové teploty 3 stroužky česneku hrst nasekaných bylin špetka soli
Plněné těstoviny se sýrem Lipánek a rajčatovou omáčkou
Ingredience (2 porce) 400 g těstovin vhodných na plnění (canneloni, rigatoni atd.) 200 g Jihočeského žervé 200 g čerstvého špenátu 150 g sýru Lipánek 48 % 500 g drcených rajčat 15 g bílého vinného octa 10 g cukru 10 g soli špetka pepře 10 g cherry rajčat 10 g olivového oleje 2 stroužky česneku 10 g čerstvého tymiánu 10 g čerstvé bazalky
Těstoviny s Jihočeským bílým jogurtem Nature, hráškem a cuketou
Ingredience (2 porce) 400 g těstovin dle vlastního výběru 250 g Jihočeského bílého jogurtu Nature 1 lžíce hladkolisté petržele 1 hrst čerstvé bazalky 2 stroužky česneku 300 g cukety 150 g mraženého hrášku sůl olivový olej
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...