Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduSýr na pánev
Madeta.cz

Smažený sýr eidam s vařeným bramborem a tatarkou

15 minut

náročnost:

přehled receptů

Smažený sýr je milovanou českou klasikou. S Jihočeským Eidamem a Jihočeským máslem bude nepřekonatelný.

Smažený sýr eidam s vařeným bramborem a tatarkou

Ingredience

  • 4 plátky Jihočeského sýru Eidam 30%
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • 4 lžíce Jihočeského mléka
  • strouhanka
  • 150 g Jihočeského másla
  • brambory
  • sůl
  • tatarská omáčka

Návod na přípravu

Plátky Jihočeského sýru Eidam obalíme nejprve v hladké mouce a vejci smíchanými s Jihočeským mlékem, nakonec pak ve strouhance. Celý proces opakujeme. Oloupeme si brambory, nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě do měkka. Na pánvi rozehřejeme Jihočeské máslo a obalený sýr z obou stran smažíme. Podáváme za tepla s uvařenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na příroduSýr na pánev

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk