Špagety s Jihočeských žervé, rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem
Lehké na přípravu i chuť. Pohlaďte svůj jazyk večeří či obědem s Jihočeským žervé.
Ingredience (na 2 porce)
- 1 balení Jihočeského žervé
- 300 g špaget
- 50 g čerstvé bazalky
- mandle
- 1 cibule
- 50 ml bílého vína
- 3 stroužky česneku
- 400 g krájených rajčat v plechovce
- 100 ml vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- pepř
- sůl
Na pesto
- 2 hrnky čerstvé bazalky
- 60 g piniových nebo vlašských oříšků
- pepř
- sůl
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
Návod na přípravu
Bazalku opláchneme a usušíme. Rozmixujeme společně s ořechy, solí, pepřem a olivovým olejem a česnekem. Špagety uvaříme dle návodu. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme na pánvi. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit. Přidáme rajčata, Jihočeské žervé, vývar a sůl. Na mírném ohni vaříme cca 5 minut. Dochutíme solí a pepřem. Špagety podáváme přelité omáčkou a pestem. Můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.
Podobné recepty

Sýrová pizza
Ingredience 100 g Jihočeské nivy 30 % 120 g Blaťáckého zlata 100 g uzeného Tylžského sýru 100 g sýru Madeland light 30 % 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání Těsto: 500 g hladké mouky 1 lžička soli 2 lžíce olivového oleje 1 balení droždí 1 lžička cukru 250 ml vlažné vody

Bramborové placky plněné sýrem Lipánek
Ingredience 500 g uvařených brambor ve slupce 250 g hladké mouky 1 vejce sůl olej na smažení sýr Lipánek 1 balení

Švédské masové koule se sýrem Lipánek
Ingredience 250 g mletého vepřového masa 1 vejce 3 lžíce strouhanky 100 g sýru Lipánek nakrájeného na kostičky sůl pepř muškátový oříšek 300 g brambor 80 g Jihočeského másla 1 lžička hladké mouky 2 lžíce brusinkové marmelády snítka pažitky 0,5 l vývaru nebo vody

Linguine s omáčkou z Tylžského sýra a slaniny
Ingredience 100 g těstovin linguine 1 balení Tylžského sýra 100 g slaniny 100 ml trvanlivé Jihočeské smetany jarní cibulka olivový olej sůl pepř

Lilek zapečený s rajčaty a Madelandem
Ingredience 2 lilky 2 balení sýru Madeland 400 g drcených rajčat 20 g čerstvé bazalky 5 g sušeného oregana 20 g cukru 20 g bílého vinného octa 10 g soli 40 g strouhanky hladká mouka na obalování olej na smažení sůl pepř

Zapečené palačinky s Madelandem
Ingredience 5–6 palačinek 1 balení sýru Madeland 100 g baby špenátu 150 g žampionů 1 menší cibule 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce sójové omáčky 250 ml Jihočeské smetany 1 lžička kukuřičného škrobu 1 vejce sůl, pepř muškátový oříšek Jihočeské máslo na vymazání pekáčku

Zapečená dýně na mexický způsob s Jihočeským žervé
Ingredience (na 2 porce) 400 g dýně hokaido 100 g cherry rajčat 100 g konzervovaných červených fazolí 50 g sterilované kukuřice BBQ omáčka nebo kečup 1 balení Jihočeského žervé sůl pepř citron římský kmín snítka koriandru jarní cibulka nachos

Čtverečky z listového těsta se Sýrem na pánev a grilovanou zeleninou
Ingredience (na 4 porce) 2 balení Sýru na pánev 1 balení listového těsta 1 červená paprika 1 žlutá paprika 1 zelená paprika 1 cuketa 1 vejce 10 ml olivového oleje sůl pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...