Špagety s Jihočeských žervé, rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem
Lehké na přípravu i chuť. Pohlaďte svůj jazyk večeří či obědem s Jihočeským žervé.
Ingredience (na 2 porce)
- 1 balení Jihočeského žervé
- 300 g špaget
- 50 g čerstvé bazalky
- mandle
- 1 cibule
- 50 ml bílého vína
- 3 stroužky česneku
- 400 g krájených rajčat v plechovce
- 100 ml vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- pepř
- sůl
Na pesto
- 2 hrnky čerstvé bazalky
- 60 g piniových nebo vlašských oříšků
- pepř
- sůl
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
Návod na přípravu
Bazalku opláchneme a usušíme. Rozmixujeme společně s ořechy, solí, pepřem a olivovým olejem a česnekem. Špagety uvaříme dle návodu. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme na pánvi. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit. Přidáme rajčata, Jihočeské žervé, vývar a sůl. Na mírném ohni vaříme cca 5 minut. Dochutíme solí a pepřem. Špagety podáváme přelité omáčkou a pestem. Můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.
Podobné recepty
Galetka se sýrem a pečenou dýní
Ingredience (4 porce) Těsto: 200 g hladké mouky 90 g Jihočeského másla 1 vejce 2 lžíce vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň: Jihočeská zakysaná smetana tymián sůl, pepř menší dýně Sýrařův výběr Gouda vajíčko na potření těsta
Kuře se smetanovo-estragonovou omáčkou, brokolicí a kukuřicí
Ingredience (2 porce) 2 ks kuřecího supreme 300 g baby brokolice 100 g kukuřice 2 šalotky 3 stroužky česneku 1 hrst estragonu 1 lžička hladké mouky 125 g Jihočeského másla 2 lžíce olivového oleje 2 dcl bílého vína 2 dcl vývaru 400 ml čerstvé Jihočeské smetany sůl pepř
Zemlbába s Jihočeským tvarohem s jogurtem
Ingredience (2 porce) 1 balení toustového chleba 6 jablek 4 balení Jihočeského tvarohu s jogurtem 2 hrsti rozinek 3 vejce 0,5 l čerstvého Jihočeského mléka 3 lžíce moučkového cukru 1 lžíce skořice 3 žloutky ovoce na ozdobu máta na ozdobu Jihočeské máslo na vymazání formy
Tyčinky z kynutého těsta s Jihočeskou zakysanou smetanou bez laktózy a česnekovým dipem
Ingredience (2 porce) 400 g hladké mouky 150 g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy do těsta + 1 balení Jihočeské zakysané smetany bez laktózy do dipu 1 lžíce oleje 1 lžička cukru 20 g čerstvého droždí 2 špetky soli 150 ml vlažné vody olej na smažení 1 stroužek česneku 1 hrst pažitky 1 hrst petrželky sůl 1 lžička citronové šťávy
Sekaný máslový řízek se sýrem Lipánek 48% a bramborem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Lipánek 48% 700 g mletého masa mix 150 ml čerstvé Jihočeské smetany 2 vejce 2 lžíce strouhanky sůl pepř 1 lžička sušeného tymiánu 2 špetky muškátového oříšku kůra z jednoho citronu 400 g grenaille brambor 1 hrst ředkviček 0,5 pórku 1 hrst pažitky 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce olivového oleje
Pšenično-žitný cottage chléb
Ingredience (8 porcí) 250 g hladké mouky 250 g žitné mouky 1 Jihočeský cottage 1 lžíce medu 7 g sušeného droždí 350 g vody 14 g soli
Sýrové ravioli
Ingredience (2 porce) Těsto: 200 g hladké mouky 2 vejce 2 lžíce olivového oleje špetka soli Náplň: 1/2 Lipánka Zlaťáčka 1× Jihočeské žervé 1 malý stroužek česneku rozmarýn špetka soli Omáčka: 1 dcl Jihočeské smetany 1/2 Lipánka Zlatáčka sůl, pepř
Mini pizza do krabičky se sýrem Lipánek
Ingredience 1 balení sýru Lipánek 30% 500 g hladké mouky 250 ml vlažné vody 3 lžíce olivového oleje 10 g čerstvého droždí 1 lžička cukru 1 plechovka drcených rajčat špetka oregana špetka sušeného česneku sůl pepř 1 hrst čerstvé bazalky 2 párky 1 žlutá paprika 6 cherry rajčat 1 hrst kukuřice ½ zelené natě pórku
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...