myslíme na příroduSoutěž
Madeta.cz

Sýrový bagel

Sýrový bagel

Ingredience (12 porcí)

  • 500 g hladké mouky
  • 7 g sušeného droždí
  • 330 ml teplé vody
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 10 g soli
  • sezamová semínka na posypání

Náplň:

  • Jihočeské pomazánkové tradiční bez příchuti 31%
  • Sýr na pánev
  • salát
  • rajče
  • Ajvar squeeze
     

Návod na přípravu

Do velké mísy dáme hladkou mouku, sušené droždí, teplou vodu, 1 lžíci cukru, olivový olej a sůl. Vše dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme mísu utěrkou a necháme těsto nakynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme trochu soli a 2 lžíce cukru. Plech si vyložíme pečicím papírem. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 kousků. Každý vytvarujme do koule a pak vytvoříme uprostřed díru, aby vznikl tvar bagelu. Bagely po třech až čtyřech kouskách vložíme do vroucí vody a vaříme asi 1–2 minuty z každé strany. Po uvaření je opatrně vyndáme a okapané položíme na plech. Posypeme je sezamovými semínky a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.

Sýr na pánev opečeme z obou stran zprudka na pánvi. Upečené bagely rozkrojíme a namažeme pomazánkovým máslem. Naplníme je salátem, rajčetem, Sýrem na pánev a dochutíme Ajvarem squeeze.
 

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduSoutěž

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk