Sýrový bagel
Ingredience (12 porcí)
- 500 g hladké mouky
- 7 g sušeného droždí
- 330 ml teplé vody
- 3 lžíce cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- 10 g soli
- sezamová semínka na posypání
Náplň:
- Jihočeské pomazánkové tradiční bez příchuti 31%
- Sýr na pánev
- salát
- rajče
- Ajvar squeeze
Návod na přípravu
Do velké mísy dáme hladkou mouku, sušené droždí, teplou vodu, 1 lžíci cukru, olivový olej a sůl. Vše dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme mísu utěrkou a necháme těsto nakynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme trochu soli a 2 lžíce cukru. Plech si vyložíme pečicím papírem. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 kousků. Každý vytvarujme do koule a pak vytvoříme uprostřed díru, aby vznikl tvar bagelu. Bagely po třech až čtyřech kouskách vložíme do vroucí vody a vaříme asi 1–2 minuty z každé strany. Po uvaření je opatrně vyndáme a okapané položíme na plech. Posypeme je sezamovými semínky a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
Sýr na pánev opečeme z obou stran zprudka na pánvi. Upečené bagely rozkrojíme a namažeme pomazánkovým máslem. Naplníme je salátem, rajčetem, Sýrem na pánev a dochutíme Ajvarem squeeze.
Podobné recepty

Frittata
Ingredience (2 porce) Lipánek Zlaťáček 50 g slaniny 1 lžíce Jihočeského másla 1 jarní cibulka ½ cukety 100 g cherry rajčat 5–6 vajec 50 ml Jihočeské smetany

Cuketovo-sýrové vafle s bylinkovým dipem
Ingredience (2 porce): 130 g cukety 220 g hladké mouky ½ kypřicího prášku 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 vejce 100 ml Jihočeského mléka 1 Lipánek plátky 30 % čerstvé bylinky sůl, pepř Na dip: 1 Jihočeská zakysaná smetana čerstvé oblíbené bylinky 1 lžíce citronové štávy sůl, pepř

Brunch se Sýrem na pánev
Ingredience (2 porce) 2 balení Sýru na pánev 2 vejce (uvařená natvrdo nebo zastřená) Na salát: cherry rajčata okurka listový salát 1 lžíce citronové šťávy 1 lžíce oleje sůl Na bramborové placky: 350 g brambor 1 cibulka 1 lžíce mouky sůl olej na smažení

Zeleninové rizoto s krevetami a sýrem
Ingredience (2 porce) High protein Madeland 3 lžíce Jihočeského másla 1 šalotka 4 stroužky česneku 200 g krevet ½ cukety 100 g cherry rajčat 100 ml bílého vína cca 600 ml vývaru bazalka citron

Sladké langoše s Jihočeským tvarohem & jogurtem a čerstvým ovocem
Ingredience (4–6 osob) Na langoše: 500 g hladké mouky 250 ml vlažného čerstvého Jihočeského mléka 20 g čerstvého droždí 1 lžička cukru 1 vejce 1 lžička soli 1 lžíce oleje + olej na smažení Na krém: 400 g Jihočeského tvarohu & jogurtu 2 lžíce moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru kůra z půlky citronu Na ozdobu: čerstvé ovoce podle sezony – maliny, borůvky, jahody, meruňky, kiwi apod. čerstvá máta moučkový cukr na posypání

Bramboráková pizza s Moravským bochníkem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Moravský bochník 500 g brambor 3 stroužky česneku 100 g hladké mouky 2 vejce 100 ml čerstvé Jihočeské smetany 1 lžíce sušené majoránky sůl pepř olej na smažení 2 lžíce majonézy 1 lžíce srirachy pažitka na ozdobu

Smažené bramborové kuličky s taveným sýrem Lipánek, kukuřicí a krémovým dipem
Ingredience (2 porce) Na kuličky: 1 balení taveného sýru Lipánek 4 větší brambory 1 lžička provensálských bylinek 1 stroužek česneku (prolisovaný) 3 větvičky tymiánu (otrhané lístky) 2 lžíce sterilované kukuřice 1 hrst nasekané pažitky (část nechat na ozdobu) špetka muškátového oříšku sůl, pepř podle chuti hladká mouka, vejce s čerstvým Jihočeským mlékem a strouhanka na obalení olej na smažení Na dip: 2 lžíce Jihočeského žervé 1 lžíce majonézy 1 lžíce kečupu 1 lžička citronové šťávy špetka moučkového cukru sůl pepř podle chuti

Chlebový pudink s mlíčkem Lipánek a vanilkovým krémem
Ingredience (2 porce) 3 balení mlíčka Lipánek 1 balení toustového chleba hrst natrhané bagety 2 větší hrušky 1 lžička skořice 2 lžíce moučkového cukru 2 vejce hrst vlašských ořechů ovoce na ozdobu máta na ozdobu med na ozdobu 1 lžíce vanilkové pasty 250 ml čerstvé Jihočeské smetany kůra z jednoho citronu Jihočeské máslo na vymazání formy
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...