Těstoviny s Jihočeským žervé, citronem, zeleným hráškem a mátou
Ingredience (2 porce)
- 200 g těstovin
- 150 g Jihočeského žervé Madeta
- 40 ml citronové šťávy + 1 lžička nastrouhané kůry z 1 citronu
- 120 g mraženého zeleného hrášku
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 8–10 lístků čerstvé máty
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- hrst strouhaného sýru Sýrařův výběr
Návod na přípravu
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Na poslední 2 minuty vaření přidáme do vody hrášek. Před slitím si odložíme cca 5 lžic vody z těstovin. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a krátce na něm opečeme česnek nakrájený na plátky. Přidáme Jihočeské žervé, strouhaný sýr Sýrařův výběr, citronovou šťávu a kůru. Promícháme a podle potřeby naředíme trochou vody z těstovin, aby vznikla krémová omáčka. Do omáčky vložíme uvařené těstoviny s hráškem, dochutíme solí a pepřem. Přidáme nasekanou čerstvou mátu, ještě jednou promícháme a podáváme.
Podobné recepty

Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka

Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje

High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr

Salát s vejcem plněným směsí ze žloutků, taveného sýru Lipánek a hořčice
Ingredience (2 porce) 2 hlávky salátu little gem 1 menší hlávka radicchia hrst zeleného hrášku 10 cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička citronové šťávy 4 vejce 60 g taveného sýru Lipánek 1 lžička plnotučné hořčice 1 lžička majonézy sůl čerstvě mletý černý pepř

Bramborové gnocchi s dýní, sýrem Lipánek a kopřivami
Ingredience (2 porce) 400 g bramborových gnocchi 150 g dýně Hokkaido nakrájené na malé kostičky 80 g sýra Lipánek 30 % 20 g čerstvých kopřiv 100 g Jihočeského másla 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 2 lžíce olivového oleje 1 stroužek česneku sůl čerstvě mletý černý pepř nasekaná pažitka na ozdobu

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...