Vanilkové lívanečky s rozvarem z lesního ovoce
Ingredience (4 porce):
- 200 g hladké mouky
- 8 g prášku do pečiva
- 230 g Jihočeského mléka
- 2 lžíce vanilkové pomazánky Lipánek
- 50 g rozpuštěného Jihočeského másla
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce cukru krystal
Ovocný rozvar:
- 150 g mraženého lesního ovoce
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 2 lžíce cukru (nebo dle chuti)
Lipánek vanilková pomazánka na namazání lívanců
Návod na přípravu
Nejprve si připravíme těsto na lívanečky. V míse smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a cukrem krystal. Přidáme vejce, mléko, rozpuštěné máslo a dvě lžíce vanilkové pomazánky Lipánek. Vše důkladně promícháme, aby vzniklo hladké těsto. Necháme ho pár minut odpočinout.
Mezitím si připravíme ovocný rozvar. Mražené lesní ovoce dáme do malého hrnce a přidáme cukr. Za stálého míchání zahříváme, dokud ovoce nepustí šťávu, případně můžeme přidat vodu. V troše vody také rozmícháme kukuřičný škrob, přidáme ho do hrnce k ovoci a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne. Rozvar necháme vychladnout.
Na pánvi s nepřilnavým povrchem nebo na lívanečníku rozehřejeme trochu přepuštěného másla. Naběračkou naléváme těsto na pánev a tvoříme malé lívanečky. Pečeme je na středním plameni z obou stran dozlatova.
Hotové lívance podáváme namazané vanilkovou pomazánkou Lipánek a přelité ovocným rozvarem.
Podobné recepty
Brownies stromečky
Ingredience 100 g Jihočeského másla 2 vejce 120 g hořké čokolády 70% 70 g hladké mouky perníkové koření špetka soli Čokoládový krém 100 g hořké čokolády 200 g Jihočeské smetany
Vánoční sobíci à la kokosová roláda
Ingredience Piškotové těsto: 200 g mletých piškotů 100 g cukru moučka 4 lžíce rumu 50 ml kávy 3 lžíce kakaa (35 g) 2 lžíce Jihočeského mléka Náplň: 100 změklého Jihočeského másla 50 g cukru moučka 50 g kokosu Na zdobení: 200 g cukru moučka 1 bílek pár kapek citronu červená potravinářská barva nebo červené cukrové kuličky
Sýrové prkénko
Ingredience (6 porcí) Sýrařův výběr Tylžský sýr Sýrařův výběr Moravský bochník Madeland uzený Primator plátkový sýr Romadur Klášterní Kamadet Jihočeská niva Blaťácké zlato s vlašskými ořechy Blatácké zlato se zeleným pepřem hroznové víno, švestky, granátové jablko slané semínkové krekry, slané oplatky, pečivo čerstvý rozmarýn, tymián
Tortillové mini quiche
Ingredience (2 porce) Lipánek Zlaťáček 2 tortilly 6 vajec 2 lžíce Jihočeské smetany špetka soli 100 g slaniny kousek pórku (asi 10 cm)
Vánoční košíčky s Jihočeskou nivou a ořechy
Ingredience (cca 30 košíčků) 220 g hladké mouky 140 g Jihočeského másla 1 vejce špetka soli špetka pepře špetka tymiánu Náplň: 120 g Jihočeské nivy 2 lžíce medu 1 lžíce Jihočeského žervé hrst nasekaných vlašských ořechů pepř
Vánoční sýrové a šunkové rolky ze sýru Primator s jablkem a křenem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Primator 1 balení kvalitní šunky 3 jablka 2 lžíce strouhaného křenu 2 lžíce Jihočeského žervé 1 lžíce majonézy 1 lžička hrubozrnné hořčice ½ lžičky dijonské hořčice 2 lžičky citronové šťávy 2 lžičky medu sůl pepř špetka tymiánových lístků salát dle chuti hrst cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje
Vánoční stromeček se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience (1 plech) 1 balení listového těsta (chlazené nebo rozmrazené) kečup oregano šunka sýr Lipánek Zlaťáček 1 vejce na potření sezam na posypání čerstvý tymián na ozdobení
Ovesná kaše se skořicí, pečenými švestkami a hruškou
Ingredience (2 porce) 150 g ovesné vločky 2 balení sladkého mlíčka Lipánek špetka skořice 1 lžička cukru špetka soli 8–10 švestek ½ hrušky 2 lžíce medu 1 lžíce sušeného strouhaného kokosu 1 lžíce třtinového cukru 1 lžička Jihočeského másla 1 lžička citronové šťávy 1 lžička moučkového cukru
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


