Vanilkové lívanečky s rozvarem z lesního ovoce
Ingredience (4 porce):
- 200 g hladké mouky
- 8 g prášku do pečiva
- 230 g Jihočeského mléka
- 2 lžíce vanilkové pomazánky Lipánek
- 50 g rozpuštěného Jihočeského másla
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce cukru krystal
Ovocný rozvar:
- 150 g mraženého lesního ovoce
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 2 lžíce cukru (nebo dle chuti)
Lipánek vanilková pomazánka na namazání lívanců
Návod na přípravu
Nejprve si připravíme těsto na lívanečky. V míse smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a cukrem krystal. Přidáme vejce, mléko, rozpuštěné máslo a dvě lžíce vanilkové pomazánky Lipánek. Vše důkladně promícháme, aby vzniklo hladké těsto. Necháme ho pár minut odpočinout.
Mezitím si připravíme ovocný rozvar. Mražené lesní ovoce dáme do malého hrnce a přidáme cukr. Za stálého míchání zahříváme, dokud ovoce nepustí šťávu, případně můžeme přidat vodu. V troše vody také rozmícháme kukuřičný škrob, přidáme ho do hrnce k ovoci a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne. Rozvar necháme vychladnout.
Na pánvi s nepřilnavým povrchem nebo na lívanečníku rozehřejeme trochu přepuštěného másla. Naběračkou naléváme těsto na pánev a tvoříme malé lívanečky. Pečeme je na středním plameni z obou stran dozlatova.
Hotové lívance podáváme namazané vanilkovou pomazánkou Lipánek a přelité ovocným rozvarem.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...