Zapečené brambory se slaninou, cibulí, česnekem a Romadurem
Máte rádi zapečené brambory? Tenhle recept s Romadurem se vám bude určitě líbit.
Ingredience (4 porce)
- 500 g brambor
- 25 g Jihočeského másla
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 balení Romaduru
- 200 g anglické slaniny
- 100 ml bílého vína
- sůl
- pepř
- 4 lžíce Jihočeské zakysané smetany
Návod na přípravu
Brambory uvaříme ve slupce a osolené vodě doměkka. Na pánvi rozehřejeme Jihočeské máslo a opečeme plátky anglické slaniny a cibule. Po opečení vylijeme tuk a přilijeme Jihočeskou zakysanou smetanu a víno. Zamícháme a chvíli povaříme. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Zapékací mísu vytřeme česnekem a rozložíme polovinu brambor. Osolíme, opepříme a poklademe částí cibulové směsi. Romadur nakrájíme na plátky a polovinu dáme na cibulovou směs. Přelijeme zbylou cibulovou směsí, rozložíme zbytek brambor, osolíme a opepříme. Na vrch dáme Romadur a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 10 minut. Poté teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20–25 minut.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Batátové toasty s pečenou zeleninou
Ingredience batát Jihočeské pomazánkové tradiční bez laktózy zelenina k pečení (např. paprika, mrkev, cuketa) olivový olej sůl avokádo

Veselé svačinky do školy
Ingredience chléb nebo bagetka 1 tavený sýr Lipánek šunkový pažitka cherry rajčata kukuřice ředkvičky malé listy špenátu nebo bylinky

Dětská mini pizza se sýrem Lipánek 48 %
Ingredience (2 porce) 3 mini placky na pizzu nebo malé tortilly kečup na potření sušené oregano 4 plátky plátkového sýra Lipánek plátky šunky plátkový salám olivy, rajčátka, paprika rukola a špenát na ozdobu

Avokádový toast
Ingredience (1 porce) Avokádová pomazánka: 1 avokádo 1 Jihočeské žervé 1 lžíce citronové šťávy sůl, pepř Servírování: chléb několik listů špenátu slanina 1–2 vejce balkánský sýr černé sezamové semínko hrachové výhonky
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...