myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Zapečené jednohubky s Blaťáckým zlatem, hruškami, Jihočeským žervé a karamelizovanou cibulkou

Zapečené jednohubky s Blaťáckým zlatem, hruškami, Jihočeským žervé a karamelizovanou cibulkou

Ingredience (2 porce)

  • 1 balení Blaťáckého zlata
  • 1 balení listového těsta
  • 1 balení Jihočeského žervé
  • 2 hrušky
  • 3 cibule
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • pár větviček tymiánu
  • Jihočeské máslo na potírání
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
     

Návod na přípravu

Cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na pánvi s olejem. Přidáme cukr, ocet, dochutíme solí, pepřem a restujeme cca 5 minut. Z listového těsta vykrájíme větší kolečka a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Na střed každé jednohubky dáme cibuli, lžičku Jihočeského žervé, na tenké plátky nakrájené hrušky a Blaťácké zlato. Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova. Po upečení potřeme Jihočeským máslem a posypeme natrhaným tymiánem.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk