Bramboráková pizza s Moravským bochníkem
Ingredience (2 porce)
- 1 balení sýru Moravský bochník
- 500 g brambor
- 3 stroužky česneku
- 100 g hladké mouky
- 2 vejce
- 100 ml čerstvé Jihočeské smetany
- 1 lžíce sušené majoránky
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce srirachy
- pažitka na ozdobu
Návod na přípravu
Brambory nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme mouku, najemno nastrouhaný česnek, vejce, čerstvou Jihočeskou smetanu, majoránku, sůl a pepř. Důkladně promícháme. Na větší pánvi rozehřejeme olej a bramborovou směs rovnoměrně rozetřeme po celé ploše. Smažíme na mírném ohni dozlatova z obou stran. Na jednu stranu položíme plátky sýru Sýrařův výběr a necháme je rozpustit. Mezitím si připravíme dresink smícháním majonézy a srirachy. Hotový „bramborák“ přemístíme na talíř a ozdobíme dresinkem a pažitkou.
Podobné recepty
Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu
Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka
Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


