Farmářský salát s česnekovým cottage sýrem
Ingredience (2 porce)
- 300 g brambor uvařených ve slupce
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 2 hrsti salátu
- 100 g cherry rajčat
- 3 lžíce kukuřice
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- tymián
- sůl, pepř
Na česnekový cottage sýr
- 1 Jihočeský cottage nature
- 2 lžíce česnekové pasty Podravka
- sůl, pepř dle chuti
Návod na přípravu
Uvařené brambory nakrájíme na čtvrtiny a dáme na plech s pečicím papírem. Pokapeme je olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Brambory dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C cca 15–20 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
Mezitím si připravíme salát. Uvařená vejce nakrájíme na kousky, cherry rajčata na poloviny a smícháme je s kukuřicí a natrhaným omytým salátem. Přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř a vše promícháme.
V míse smícháme Jihočeský cottage nature s česnekovou pastou. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
Na talíř navrstvíme salát, přidáme opečené brambory a česnekový cottage sýr.
Podobné recepty

Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka

Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje

High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr

Salát s vejcem plněným směsí ze žloutků, taveného sýru Lipánek a hořčice
Ingredience (2 porce) 2 hlávky salátu little gem 1 menší hlávka radicchia hrst zeleného hrášku 10 cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička citronové šťávy 4 vejce 60 g taveného sýru Lipánek 1 lžička plnotučné hořčice 1 lžička majonézy sůl čerstvě mletý černý pepř

Bramborové gnocchi s dýní, sýrem Lipánek a kopřivami
Ingredience (2 porce) 400 g bramborových gnocchi 150 g dýně Hokkaido nakrájené na malé kostičky 80 g sýra Lipánek 30 % 20 g čerstvých kopřiv 100 g Jihočeského másla 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 2 lžíce olivového oleje 1 stroužek česneku sůl čerstvě mletý černý pepř nasekaná pažitka na ozdobu

Těstoviny s Jihočeským žervé, citronem, zeleným hráškem a mátou
Ingredience (2 porce) 200 g těstovin 150 g Jihočeského žervé Madeta 40 ml citronové šťávy + 1 lžička nastrouhané kůry z 1 citronu 120 g mraženého zeleného hrášku 1 stroužek česneku 1 lžíce olivového oleje 8–10 lístků čerstvé máty sůl čerstvě mletý pepř hrst strouhaného sýru Sýrařův výběr

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...