myslíme na příroduSoutěž
Madeta.cz

Farmářský salát s česnekovým cottage sýrem

Farmářský salát s česnekovým cottage sýrem

Ingredience (2 porce)

  • 300 g brambor uvařených ve slupce
  • 4 vejce uvařená natvrdo
  • 2 hrsti salátu
  • 100 g cherry rajčat
  • 3 lžíce kukuřice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • tymián
  • sůl, pepř

Na česnekový cottage sýr

  • 1 Jihočeský cottage nature
  • 2 lžíce česnekové pasty Podravka
  • sůl, pepř dle chuti
     

Návod na přípravu

Uvařené brambory nakrájíme na čtvrtiny a dáme na plech s pečicím papírem. Pokapeme je olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Brambory dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C cca 15–20 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.

Mezitím si připravíme salát. Uvařená vejce nakrájíme na kousky, cherry rajčata na poloviny a smícháme je s kukuřicí a natrhaným omytým salátem. Přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř a vše promícháme.

V míse smícháme Jihočeský cottage nature s česnekovou pastou. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Na talíř navrstvíme salát, přidáme opečené brambory a česnekový cottage sýr.
 

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduSoutěž

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk