Francouzská cibulačka se sýrovými toasty a sýrem Madeland
Francouzská cibulačka vás krásně zahřeje a provoní kuchyni tymiánem. Samozřejmě nesmí chybět sýrové krutony zapečené s Madelandem.
Ingredience (na 4 porce)
- 4 cibule
- 100 ml sektu
- 400 ml drůbežího vývaru
- Jihočeské máslo
- bageta
- 1 balení sýru Madeland
- tymián
- olivový olej
Návod na přípravu
V kastrůlku rozehřejeme Jihočeské máslo a orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka. Osolíme, opepříme a restujeme do zhnědnutí. Poté necháme chvíli pod pokličkou odstát. Přilijeme sekt, vývar a přidáme čerstvý tymián. Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme z obou stran na olivovém oleji. Polévku nandáme do misek, nasypeme nastrouhaný sýr Madeland, navrch položíme opečenou bagetku s plátkem sýra Madeland a vložíme zapéct do trouby. Po upečení ozdobíme tymiánem a můžeme podávat.
Podobné recepty

Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka

Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje

High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr

Salát s vejcem plněným směsí ze žloutků, taveného sýru Lipánek a hořčice
Ingredience (2 porce) 2 hlávky salátu little gem 1 menší hlávka radicchia hrst zeleného hrášku 10 cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička citronové šťávy 4 vejce 60 g taveného sýru Lipánek 1 lžička plnotučné hořčice 1 lžička majonézy sůl čerstvě mletý černý pepř

Bramborové gnocchi s dýní, sýrem Lipánek a kopřivami
Ingredience (2 porce) 400 g bramborových gnocchi 150 g dýně Hokkaido nakrájené na malé kostičky 80 g sýra Lipánek 30 % 20 g čerstvých kopřiv 100 g Jihočeského másla 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 2 lžíce olivového oleje 1 stroužek česneku sůl čerstvě mletý černý pepř nasekaná pažitka na ozdobu

Těstoviny s Jihočeským žervé, citronem, zeleným hráškem a mátou
Ingredience (2 porce) 200 g těstovin 150 g Jihočeského žervé Madeta 40 ml citronové šťávy + 1 lžička nastrouhané kůry z 1 citronu 120 g mraženého zeleného hrášku 1 stroužek česneku 1 lžíce olivového oleje 8–10 lístků čerstvé máty sůl čerstvě mletý pepř hrst strouhaného sýru Sýrařův výběr

Krémová papriková polévka s Goudou
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Sýrařův výběr Gouda bílá 2 červené papriky 2 žluté papriky 2 střední brambory 1 větší cibule 1 lžíce mleté sladké papriky 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru pár bobkových listů 150 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání pažitka na ozdobu sůl pepř 1 lžička citronové šťávy 1 lžíce olivového oleje 1 lžička Jihočeského másla bageta na krutony

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...