Lasagne s Tylžským sýrem
Lasagne jsou oblíbenou lahůdkou mnohých z nás. Zkuste si tuto lahůdku ještě vylepšit naším Tylžským sýrem.
Ingredience omáčka
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g mletého masa
- bazalka
- bobkový list
- nové koření
- sůl, pepř
- 1 rajčatový protlak
- 2 plechovky loupaných rajčat
- dle chuti cukr
- olivový olej
Ingredience na bešamel
- 500 ml Jihočeského plnotučného mléka
- bobkový list (23 ks)
- špetka muškátového oříšku
- sůl, pepř dle chuti
- 50 g másla
- 40 g hladké mouky
Další potřebné
- lasagne, zapékací mísa
- Tylžský sýr 200–300 g
Návod na přípravu
Postup omáčka
Na oleji osmažte jemně nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zezlátne, přidejte maso, které okořeníte dle chuti pepřem a solí.
Jakmile se maso trochu zatáhne přidejte česnek, bazalku, bobkový list, nové koření a nechte chvilku spojit chutě.
Dál přidejte loupaná rajčata a protlak.
Nechte 30 minut vařit a dle potřeby dochuťte, doslaďte.
Postup bešamel
Rozpusťte máslo a zaprašte jej hladkou moukou. Rozmíchejte do hladka a nechte lehce osmahnout.
Přidejte plnotučné mléko, koření a za stálého míchání přiveďte k varu. Míchejte a vařte, dokud nezíská bešamel konzistenci hustší omáčky (cca 10 minut).
Postup lasagne
Do vymazané zapékací mísy máslem naskládejte nejprve lasagne, na lasagne vrstvu omáčky a na ní vrstvu bešamelu, následují opět lasagne. Počet opakování je na vás, nicméně poslední vrstvou by měla být rajčatová omáčka s masem, dále bešamel, a nakonec vrstva Tylžského sýru.
Pečeme při 180 stupních asi 45 minut.
Podobné recepty

Zapečená zelenina se Sýrem na pánev
Ingredience (na 4 porce) 1 červená cibule 1 paprika 1 menší cuketa 1 menší lilek 400 g rajčat v plechovce 2 lžíce olivového oleje 2 stroužky česneku 1 lžička oregana 2 balení Sýr na pánev uzený

Crostini s Jihočeskou nivou, vlašskými ořechy, hruškou a prosciuttem
Ingredience 1 francouzská nebo rustikální bageta 1 balení loupaných vlašských ořechů 3 hrušky 1 balení prosciutto crudo 1 balení Jihočeské nivy Premium 1 balení Jihočeské nivy Caesar 2 polévkové lžíce medu 3 stroužky česneku

Zapečené noky Sorrentina s rajčatovou omáčkou a Jihočeskou nivou 45%
Ingredience 1 balení Jihočeské Nivy 45% 1 balení bramborových noků 3 stroužky česneku 1 plechovka rajčatové omáčky passata 1 snítka bazalky 100 ml olivového oleje sůl a pepř na dochucení

Steaková omáčka z Jihočeské nivy 30%
Ingredience 1 balení Jihočeské Nivy 30% 200 g kuřecích prsních řízků 50 g másla 1 ks šalotky 1–2 stroužky česneku 150 ml smetany ke šlehání 1 balení čerstvého rozmarýnu sůl a pepř na dochucení

Wrap se sýrem Lipánek, pečenou panenkou a sušenými rajčaty
Ingredience (na 2 porce) 2 celozrnné tortilly 1 balení sýru Lipánek 200 g vepřové panenky 1 salát little gem 1 malá sklenička krájených sušených rajčat 1 sterilovaná kukuřice 2 lžíce majonézy sůl pepř olej

Kapsy z listového těsta s Jihočeským žervé, šunkou a špenátem
Ingredience (na 8-10 porcí) 1 balení listového těsta 60 g špenátu 50 g šunky 2 balení Jihočeského žervé 2 žloutky na potření sůl pepř

Smažené rolky se sýrem Lipánek
Ingredience (na 2 porce) 100 g sýru Lipánek 100 g šunky strouhanka 2 vejce 250 ml trvanlivého Jihočeského mléka 200 g hladké mouky olej na smažení olivový olej šťáva z půlky citronu sůl 1 lžička medu mix salátů majonéza kečup

Krkovice na grilu plněná Romadurem
Ingredience (na 2 porce) 400 g krkovice 2 balení Romaduru mix salátů 50 g medu 50 g hrubozrnné hořčice 60 ml olivového oleje grilovací koření dle chuti pepř sůl
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...