Lasagne s Tylžským sýrem
Lasagne jsou oblíbenou lahůdkou mnohých z nás. Zkuste si tuto lahůdku ještě vylepšit naším Tylžským sýrem.
Ingredience omáčka
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g mletého masa
- bazalka
- bobkový list
- nové koření
- sůl, pepř
- 1 rajčatový protlak
- 2 plechovky loupaných rajčat
- dle chuti cukr
- olivový olej
Ingredience na bešamel
- 500 ml Jihočeského plnotučného mléka
- bobkový list (23 ks)
- špetka muškátového oříšku
- sůl, pepř dle chuti
- 50 g másla
- 40 g hladké mouky
Další potřebné
- lasagne, zapékací mísa
- Tylžský sýr 200–300 g
Návod na přípravu
Postup omáčka
Na oleji osmažte jemně nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zezlátne, přidejte maso, které okořeníte dle chuti pepřem a solí.
Jakmile se maso trochu zatáhne přidejte česnek, bazalku, bobkový list, nové koření a nechte chvilku spojit chutě.
Dál přidejte loupaná rajčata a protlak.
Nechte 30 minut vařit a dle potřeby dochuťte, doslaďte.
Postup bešamel
Rozpusťte máslo a zaprašte jej hladkou moukou. Rozmíchejte do hladka a nechte lehce osmahnout.
Přidejte plnotučné mléko, koření a za stálého míchání přiveďte k varu. Míchejte a vařte, dokud nezíská bešamel konzistenci hustší omáčky (cca 10 minut).
Postup lasagne
Do vymazané zapékací mísy máslem naskládejte nejprve lasagne, na lasagne vrstvu omáčky a na ní vrstvu bešamelu, následují opět lasagne. Počet opakování je na vás, nicméně poslední vrstvou by měla být rajčatová omáčka s masem, dále bešamel, a nakonec vrstva Tylžského sýru.
Pečeme při 180 stupních asi 45 minut.
Podobné recepty

Frittata
Ingredience (2 porce) Lipánek Zlaťáček 50 g slaniny 1 lžíce Jihočeského másla 1 jarní cibulka ½ cukety 100 g cherry rajčat 5–6 vajec 50 ml Jihočeské smetany

Cuketovo-sýrové vafle s bylinkovým dipem
Ingredience (2 porce): 130 g cukety 220 g hladké mouky ½ kypřicího prášku 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 vejce 100 ml Jihočeského mléka 1 Lipánek plátky 30 % čerstvé bylinky sůl, pepř Na dip: 1 Jihočeská zakysaná smetana čerstvé oblíbené bylinky 1 lžíce citronové štávy sůl, pepř

Brunch se Sýrem na pánev
Ingredience (2 porce) 2 balení Sýru na pánev 2 vejce (uvařená natvrdo nebo zastřená) Na salát: cherry rajčata okurka listový salát 1 lžíce citronové šťávy 1 lžíce oleje sůl Na bramborové placky: 350 g brambor 1 cibulka 1 lžíce mouky sůl olej na smažení

Zeleninové rizoto s krevetami a sýrem
Ingredience (2 porce) High protein Madeland 3 lžíce Jihočeského másla 1 šalotka 4 stroužky česneku 200 g krevet ½ cukety 100 g cherry rajčat 100 ml bílého vína cca 600 ml vývaru bazalka citron

Sladké langoše s Jihočeským tvarohem & jogurtem a čerstvým ovocem
Ingredience (4–6 osob) Na langoše: 500 g hladké mouky 250 ml vlažného čerstvého Jihočeského mléka 20 g čerstvého droždí 1 lžička cukru 1 vejce 1 lžička soli 1 lžíce oleje + olej na smažení Na krém: 400 g Jihočeského tvarohu & jogurtu 2 lžíce moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru kůra z půlky citronu Na ozdobu: čerstvé ovoce podle sezony – maliny, borůvky, jahody, meruňky, kiwi apod. čerstvá máta moučkový cukr na posypání

Bramboráková pizza s Moravským bochníkem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Moravský bochník 500 g brambor 3 stroužky česneku 100 g hladké mouky 2 vejce 100 ml čerstvé Jihočeské smetany 1 lžíce sušené majoránky sůl pepř olej na smažení 2 lžíce majonézy 1 lžíce srirachy pažitka na ozdobu

Smažené bramborové kuličky s taveným sýrem Lipánek, kukuřicí a krémovým dipem
Ingredience (2 porce) Na kuličky: 1 balení taveného sýru Lipánek 4 větší brambory 1 lžička provensálských bylinek 1 stroužek česneku (prolisovaný) 3 větvičky tymiánu (otrhané lístky) 2 lžíce sterilované kukuřice 1 hrst nasekané pažitky (část nechat na ozdobu) špetka muškátového oříšku sůl, pepř podle chuti hladká mouka, vejce s čerstvým Jihočeským mlékem a strouhanka na obalení olej na smažení Na dip: 2 lžíce Jihočeského žervé 1 lžíce majonézy 1 lžíce kečupu 1 lžička citronové šťávy špetka moučkového cukru sůl pepř podle chuti

Chlebový pudink s mlíčkem Lipánek a vanilkovým krémem
Ingredience (2 porce) 3 balení mlíčka Lipánek 1 balení toustového chleba hrst natrhané bagety 2 větší hrušky 1 lžička skořice 2 lžíce moučkového cukru 2 vejce hrst vlašských ořechů ovoce na ozdobu máta na ozdobu med na ozdobu 1 lžíce vanilkové pasty 250 ml čerstvé Jihočeské smetany kůra z jednoho citronu Jihočeské máslo na vymazání formy
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...