Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduSýr na pánev
Madeta.cz

Pečený lilek s rajčaty, bazalkou a balkánským sýrem

Po masových grilovačkách je třeba si to trochu odlehčit.

Pečený lilek s rajčaty, bazalkou a balkánským sýrem

Ingredience:

  • 1 balení Balkánského sýru Madeta
  • 1 lilek
  • 2 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • bazalka
  • 5 g tymiánu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

 

Návod na přípravu

Lilek podélně rozkrojíme a několika řezy nařízneme. Do vzniklých spár vložíme plátky česneku, osolíme, opepříme, poklademe sekanou bazalkou, tymiánem, přidáme krájená rajčata, plátky balkánského sýru, opět osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme přiklopené v troubě při 160 °C 45 minut, dalších 15 minut pak pečeme dozlatova při 205 °C. Při servírování zdobíme malými lístky bazalky a zakápneme olivovým olejem.

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na příroduSýr na pánev

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk