Plněné tvarohové knedlíky s tvarohovým Lipánkem
Ovocné knedlíky jsou nestárnoucí klasika. Vyzkoušejte je s Lipánkem a zaručujeme vám, že už je nebudete chtít jinak:-)
Ingredience
- 260 g Lipánek tvarohový
- 250 g Jihočeský tvaroh tučný
- 200 g hrubá mouka
- 1 žloutek
- čerstvé jahody
- sůl
- Jihočeské máslo rozpuštěné
- cukr moučka
- tvrdý tvaroh na nastrouhání
Návod na přípravu
Všechny ingredience smícháme a rukou vypracujeme těsto, které se nelepí. Z těsta odebíráme kusy velké tak akorát do dlaně a vypracujeme z nich asi 3 cm silné válečky. Na vále z nich uděláme placičku, lehce potřeme tvarohovým Lipánkem a položíme jednu střední jahodu. Zabalíme a prsty spojíme těsto k sobě. V dlaních poválíme a vytvoříme kulatý knedlík. Vaříme cca 10 minut ve vroucí osolené vodě. Hotové knedlíky, které vyplavou na hladinu, vyndáme na talíř, posypeme moučkovým cukrem, nastrouhaným tvrdým tvarohem, přidáme tvarohový Lipánek, polijeme rozpuštěným Jihočeským máslem a můžeme podávat :)
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...