Sýr na pánev s batáty
Pochutnejte si na odlehčenější variantě oblíbeného smažáku s hranolkami. Nasládlé batáty perfektně doplní smetanová chuť lahodného sýru na pánev.
Ingredience
- Větší batát
- Sýr na pánev Klasik
- Špetka mořské soli
- Špetka hrubé soli
- Hrstka oliv
- Stonek listové petržele
- Tatarská omáčka, nebo oblíbený dip
- Lžička olivového oleje
- Sýr na pánev (2x100 g)
Na salátek
- Mix salátových lístků
- Půlky balení baby rajčátek,
- Sůl
- Pepř
- Citronová šťáva
- Olivový olej
Návod na přípravu
Batáty omyjeme, oloupeme a nakrájíme na podlouhlé trojúhelníky. Předehřejeme si troubu na 180°, batáty vyskládáme na plech a osolíme špetkou hrubé soli, potřeme olivovým olejem a posypeme najemno nakrájenými olivami. Pečeme v troubě zhruba 20 minut dozlatova. Mezitím si připravíme salátek. Směs salátových lístků smícháme ve větší míse s olivovým olejem, citronovou šťávou, najemno nakrájenými rajčátky a dle chuti osolíme a opepříme. Do konce přípravy zbývá už jen 5 minut – jdeme na Sýr na pánev! Rozehřejeme si pánev s lžičkou olivového oleje a dozlatova opečeme Sýr na pánev. Talíř dozdobíme oblíbeným dipem a stonkem listové petržele. Dobrou chuť!
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Batátové toasty s pečenou zeleninou
Ingredience batát Jihočeské pomazánkové tradiční bez laktózy zelenina k pečení (např. paprika, mrkev, cuketa) olivový olej sůl avokádo

Veselé svačinky do školy
Ingredience chléb nebo bagetka 1 tavený sýr Lipánek šunkový pažitka cherry rajčata kukuřice ředkvičky malé listy špenátu nebo bylinky

Dětská mini pizza se sýrem Lipánek 48 %
Ingredience (2 porce) 3 mini placky na pizzu nebo malé tortilly kečup na potření sušené oregano 4 plátky plátkového sýra Lipánek plátky šunky plátkový salám olivy, rajčátka, paprika rukola a špenát na ozdobu

Avokádový toast
Ingredience (1 porce) Avokádová pomazánka: 1 avokádo 1 Jihočeské žervé 1 lžíce citronové šťávy sůl, pepř Servírování: chléb několik listů špenátu slanina 1–2 vejce balkánský sýr černé sezamové semínko hrachové výhonky
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...