myslíme na příroduNIVA
Madeta.cz

Recepty

Kategorie:

Produkt:

Doba přípravy:

Velikonoční šneci z kynutého těsta s Tylžským sýrem a česnekem

Velikonoční šneci z kynutého těsta s Tylžským sýrem a česnekem

Ingredience  Těsto:   240 ml vlažné vody 1 lžíce medu 2 lžičky instantního droždí 1 lžička sušeného česneku 50 g rozpuštěného Jihočeského másla + 50 g Jihočeského másla na potření 400 g chlebové nebo hladké mouky 2 lžičky soli hrst najemno nasekané petrželky Náplň: 100 g Jihočeského másla 7 stroužků česneku 100 g Tylžského sýru  

Číst dále...
Tart s Blaťáckým zlatem

Tart s Blaťáckým zlatem

Ingredience 1 balení Blaťáckého zlata 1 balení listového těsta 6 plátků slaniny 6 ks růžičkové kapusty 1 žlutá paprika 1 cibule 1 balení Jihočeské zakysané smetany pažitka sůl pepř špetka muškátového oříšku tymián  

Číst dále...
Pomazánka z pečené mrkve s Jihočeským pomazánkovým máslem

Pomazánka z pečené mrkve s Jihočeským pomazánkovým máslem

Ingredience 4 větší mrkve šťáva z jednoho citronu 150 g Jihočeského pomazánkového másla 2 lžíce olivového oleje 1 lžička pepře 1 lžička soli  

Číst dále...
Zapečené zeleninové ragú s krutony a sýrem Madeland

Zapečené zeleninové ragú s krutony a sýrem Madeland

Ingredience (2 porce) 100 g červené papriky 100 g cherry rajčat 100 g cukety 100 g lilku 50 g cibule 2 lžíce olivového oleje 3 stroužky česneku 1 lžíce čerstvého tymiánu 1 lžíce čerstvého rozmarýnu 2 bobkové listy 1 lžíce čerstvé bazalky 200 g bagety 100 g sýru Madeland 500 g drcených rajčat 2 lžíce bílého vinného octa 1 lžíce cukru 1 lžíce soli pepř  

Číst dále...
Skořicové rolky z kynutého těsta se sladkou pomazánkou Lipánek

Skořicové rolky z kynutého těsta se sladkou pomazánkou Lipánek

Ingredience (6 ks) 400 g hladké mouky 250 ml čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 45 g Jihočeského másla 2 lžíce cukru 0,5 kostky droždí sůl Náplň: 100 g cukru 1 lžíce skořice 1 balení sladké pomazánky Lipánek + 1 balení sladké pomazánky Lipánek na potření (dle chuti)  

Číst dále...
Opečené bramborové šišky s mákem a s krémem z vanilkového Lipánka

Opečené bramborové šišky s mákem a s krémem z vanilkového Lipánka

Ingredience (2 porce) 400 g brambor 0,5 lžičky soli 1 vejce 220 g hrubé mouky 1 lžíce cukru 0,5 lžíce máku 50 g Jihočeského másla 2 balení tradičního Lipánka 100 g mražených borůvek nebo lesní směsi 0,5 lžíce citronové šťávy 1,5 lžíce moučkového cukru kůra z půlky citronu  

Číst dále...
Bramborový salát s Romadurem

Bramborový salát s Romadurem

Ingredience (6 porcí) 800 g uvařených brambor 1 Romadur 4 vejce hrst kopru 5 kyselých okurek 1 jarní cibulka 4 lžíce majonézy sůl, pepř  

Číst dále...
Trhací chléb se sýrem Lipánek gouda

Trhací chléb se sýrem Lipánek gouda

Indredience (8 porcí) 320 g hladké mouky 80 g celozrnné žitné mouky 20 g olivového oleje 250 g vlažné vody 7 g sušeného droždí 9 g soli 1/2 lžičky drceného kmínu   Náplň: 3× sýr Lipánek gouda   Česnekové máslo: 100 g Jihočeského másla pokojové teploty 3 stroužky česneku hrst nasekaných bylin špetka soli

Číst dále...
Žampionová polévka s Jihočeskou nivou Premium

Žampionová polévka s Jihočeskou nivou Premium

Ingredience (6 porcí) 400 g žampionů 1 cibule 1 stroužek česneku 2 střední brambory špetka muškátového oříšku 2 bobkové listy 2 lžíce Jihočeského másla 700 ml vývaru nebo vody 150 ml Jihočeské čerstvé smetany sůl, pepř 100 g Jihočeské nivy Premium  

Číst dále...
Jahodový koláč z Jihočeského jogurtu Nature

Jahodový koláč z Jihočeského jogurtu Nature

Ingredience 1,5 hrnku hladké mouky 3/4 lžičky kypřicího prášku 0,5 lžičky jedlé sody špetka soli 120 g povoleného Jihočeského másla + na vymazání formy 1 hrnek cukru 2 vejce 1/3 hrnku bílého Jihočeského jogurtu Nature 1/3 hrnku čerstvého Jihočeského mléka 10 jahod + na ozdobu 100 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 20 g moučkového cukru  

Číst dále...
Plněné těstoviny se sýrem Lipánek a rajčatovou omáčkou

Plněné těstoviny se sýrem Lipánek a rajčatovou omáčkou

Ingredience (2 porce) 400 g těstovin vhodných na plnění (canneloni, rigatoni atd.) 200 g Jihočeského žervé 200 g čerstvého špenátu 150 g sýru Lipánek 48 % 500 g drcených rajčat 15 g bílého vinného octa 10 g cukru 10 g soli špetka pepře 10 g cherry rajčat 10 g olivového oleje 2 stroužky česneku 10 g čerstvého tymiánu 10 g čerstvé bazalky  

Číst dále...
Citronové řezy s tradičním Lipánkem a drobenkou

Citronové řezy s tradičním Lipánkem a drobenkou

Ingredience  100 g cukru 200 g hladké mouky + na vysypání formy 90 g Jihočeského bílého jogurtu Nature 1 vejce kůra z jednoho citronu 0,5 lžičky jedlé sody 1 lžička prášku do pečiva 1 lžíce citronové šťávy 90 ml oleje špetka soli Jihočeské máslo na vymazání formy 2 citrony na ozdobu Náplň: 2 vejce 300 g tradičního Lipánka 3 lžíce citronové šťávy 30 g cukru Drobenka: 60 g Jihočeského másla 50 g cukru 60 g hladké mouky  

Číst dále...

Zobrazeno 12 z 563 receptů

Načíst dalších 12...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduNIVA

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk